Merhaba arkadaşlar, daha öncesinde buna benzer bir konu daha açmıştım fakat istediğim yanıtı alamadım. Neyse konuya değineyim. GTA V'i en düşük ayarlarda oynuyorum yüksek ayarlarda anlamsız bir FPS sorunu yaşadığım için. Yüksek ayarlarda sabit 40 FPS'lere düştüm en düşük ayarlarda hikaye modunda şu an 150-160 FPS alabiliyorum fakat öyle bir drop yiyorum ki 2 saniyede bir FPS 20'ye düşüp duruyor 5 saniye içinde FPS değişimim 150, 20, 170, 120, 60 şeklinde.
MSI Gaming X GTX 1660 Ti GDDR6 ekran kartım Ryzen 5 3600 stok fan işlemcim G.Skill Ripjaws V kırmızı 2x8 2400 MHz CL15 RAM'lerim MSI B350M PRO VD Plus anakartım mevcut. GTA 5 SSD'ye kurulu SSD Adata SU630 240 GB daha yeni aldım sorunun SSD'den olduğunu düşünmüyorum. FPS çok iyi fakat droptan az önce oyunum çöktü. Görev yaparken droplanıp duruyordu bende sinirlenip fareyi hızlı hızlı çevirdim sonra droptan oyun kapandı. Anlamıyorum gerçekten bu ekran kartı ve işlemcide böyle bir sorun yaşamayı. R7 240 ekran kartlı arkadaşım drop yemeden oynuyor ben niye drop yiyorum? Sorun anakartın eski olması mı RAM'lerin MHz'sinin düşük olmasından mı nedendir yardımcı olabilir misiniz?
Siz sormadan belirteyim Afterburner üzerinden tüm işlemci çekirdeklerinin ve ekran kartının sıcaklıklarına bakıyorum ekran kartım ortalama 60 derece işlemcim 65 derecede çalışıyor işlemcinin 71-72 dereceyi geçtiğini görmedim stok fan olmasına rağmen. Sistemde darboğaz mı var anakartı değiştirirsem düzelir mi sorun anakarttan ise önerebileceğiniz 600-900 TL anakart mevcut mu? RAM'leri satıp 3200 MHz değerindeki RAM'lere geçiş yapacağım, duyduğum kadarıyla işlemci MHz'i ne kadar yüksek olursa Ryzen işlemciler o kadar güçlü çalışıyormuş. Yardım ederseniz çok mutlu olurum önceki açtığım konuda o sıralar oyun kapanma veya bu kadar sert droplanma yaşamıyordum ne yazık ki oyun kapanmaya kadar gitti iş. 1080P en düşük ayarlarda oynuyorum DirectX 11 bunları da belirtiyim.
Arkadaşlar bir şey daha fark ettim FPS düşmesi yerken ekran kartı kullanımım %10'a falan düşüyor yani normalde %40 kullanıyor her zaman ama sorun neden kaynaklı bilmiyorum.