GTA V - Game data corrupted Hatasının Çözümü

alicansaglam

Hectopat
Katılım
6 Şubat 2013
Mesajlar
196
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Bu hatanın sebebi bozuk dosyalardır. Çözüm ise bozuk olan dosyaları tekrar indirmekten geçiyor. Ancak hangi dosyaların bozuk olduğunu tespit edebilmemiz RGSC'de imkansızdı. Bu nedenle hepsini baştan yüklemek gerekiyordu.

Yasal değil fakat başak seçeneğim kalmadığı için sizlere kendi bulduğum yöntemi anlatacağım işe yarayacaktır.

60.4GB dosya indirdikten sonra oyun hata verince çok kötü oldum. Kapattım PC'yi gittim. Ardından bir fikir geldi aklıma denedim işe yaradı. Adım adım anlatıyorum.

  1. GTA 5 Dosyalarını indirdiğimiz klasörü açalım ve içinde ne varsa hepsini indirilenler klasörüne kopyalayalım. Taşımayın kopyalayın.
  2. GTA 5'e ait cra*k içermeyen temiz bir torrent dosyası bulalım. Bu torrent dosyaların kontrolünü ve sadece bozuk kısımların tespitini sağlayacak.
  3. Torrent dosyasını torrent programıyla bir kez açalım. İndiriliyor yazısını görünce programı kapatalım. Ardından kopyaladığımız GTA 5 orijinal dosyalarının tamamını "İndirilenler" klasörünün içine atalım. Bozuk dosyalar da o klasöre gitti.
  4. Torrent programını tekrar açalım.
  5. Torrent programı otomatik olarak dosyaların hash'lerini kontrol edecek. Hangi dosyanın neresi bozuksa görecek. Sağlam dosyalar ellenmeyecek.
  6. Otomatik olarak bozuk kısımların indirilmesi ve bozuk dosyaların düzelmesi başlayacak.
Evet, benim bulduğum yöntem bu şekilde. Birkaç dosyamın boyutu 2GB'tan büyük olduğu halde 600MB indirildiğini görünce çok şaşırdım. Oyunun açılmamasının sebebi tabi ki bu. İndirmelerim bitince sizlere sonucumu söyleyeceğim. Bu konuyu açmada acele etmemdeki sebep ise ülkemizdeki internet hızları. Herkes denesin ve bir an önce oyunu açabilsin diye işimi bitirmeden söyleme gereği duydum. bence sorun çözülecek çünkü.

Tekrardan belirtmek istiyorum ki kesinlikle korsan destekçisi değilim.

Çektiğim çilenin kanıtı :)

Untitled.png

Kaynak: Grand Theft Auto 5 - "Currupt game data" Hatasının Çözümü - alicansaglam Resmi Web Sitesi
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kim ne derse desin paramızla rezil olduk... Bu kadar uğraşılmaz bir oyunla. Yarın bi format atsak anasını satayım GTA 5 için mühendis olup çıkacaz... Ben 180'in üzerine bir bardak soğuk su içerim.. Adamlar fena düdükledi bizi
 
Hayır aslında suç tamamen internet paketlerinin. Akn yüzünden hız yavaşladı, dalgalanma meydana geldi. Aslında inmemiş dosya indi vs. Sonuçta ne oldu? Bazı kişiler oyuna halâ giremedi. Ben şanslı kişiler arasındayım. Playstore'dan aldım idm ile indirdim ve kurdum. Açtım ve 4 Gb, 353 mb, 58 mb daha indirdi ve oyuna girdim...
 
Son olarak 353 mb download bitti... Oyuna story modunda giriş yaptım... İşyerinden uzak masaüstü bağlantısı yaptığım için oynamadım ancak oyunun çalıştığını görebildim... Akşam performans değerlerini paylaşırım.
 
Oyunda garip bir şekilde tüm ayarları sonuna kadar açsam bile akıcılıkta sorun olmuyor ama menüde gezinirken fare takıla takıla hareket ediyor. Ben de bu akşam MSAA'yı kapatıp DRS ile 2K ve 4K çözünürlükleri deneyeceğim. Bakalım nasıl performans verecek.
 
Ya lütfen yardım edin. Oyuna giriyorum ilk görevi yapıyorum. Yüklenme ekranını geçmiyor. Siyah ekran geliyor birde jipler mor piksel oluyor.
Sistemim:
  • İNTEL İ7 3770
  • 8 GB
  • ATİ HD RADEON 5670 2GB
Yardım edin lütfen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ya lütfen yardım edin. Oyuna giriyorum ilk görevi yapıyorum. Yüklenme ekranını geçmiyor. Siyah ekran geliyor birde jipler mor piksel oluyor.
Sistemim:
  • İNTEL İ7 3770
  • 8 GB
  • ATİ HD RADEON 5670 2GB
Yardım edin lütfen.
15.4 sürücüsü gerekli DDU ile silip güncel betayı yükleyin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı