GTA V grafik arttırdıkça FPS düşmesi olmuyor

Celarus

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Ben GTA 5 indirdim ve en düşük ayarlarda iyi FPS aldığım halde bayağı bir FPS düşüyordu. Grafik ayarlarını yükseğe çekince düşmeler gitti ve FPS değeri aynı kaldı. Bunun sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA V'in kendi problemi de olabilir, VSync'i açmazsam veya başka yöntemler ile FPS'i limitlemezsem oyun akarken ana menüde droplar giriyor çünkü ana menüde yüksek FPS değerlerine ulaştığım için oyun sapıtıyor ve drop yiyorum, oyuna geri döndüğümde ise böyle bir sorun olmuyor, benzer bir durum yaşadığını düşünüyorum. Çoğu oyunun stabil olması için bir FPS limiti olur, bu limit GTA V'te galiba 186, 186 FPS'i geçince oyunun fizikleri vs. bozulmaya başlıyor, FPS drop sorunları da oluşturuyor olabilir.

Düşük ayarlarda darboğaz oluyordur, yüksek ayarlara geçildiğinde ekran kartına binen yük de artacağı için darboğaz oranı düşer/darboğaz yok olur.

Hocam bende de aynı sorun var. Yükü işlemciye değil ekran kartına bindirmek istiyorum. Hangi ayarlar işlemciye hangileri ekran kartına yükleniyor biliyor musunuz?

Hocam bende de aynı sorun var. Yükü işlemciye değil ekran kartına bindirmek istiyorum. Hangi ayarlar işlemciye hangileri ekran kartına yükleniyor biliyor musunuz?
Bildiğim kadarıyla Population Variety ayarı işlemciye yük bindiriyordu hatta Technopat'ın G3258 işlemci testinde bariz belli olmakta. Onun dışında grafik ayarları genelde ekran kartına yük bindiriyor.

Hocam grafik ayarlarını yükseltmek yükü daha çok ekran kartına gönderir. Grafik ayarları düştükçe işlemciye binmeye başlar. Grafikleri arttırın fakat oyun içi detayları kapatın. Ne kadar detay olursa işlemci o kadar çalışacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı