GTA V neyi farklı yaptı?

Herşeyi bence. Sürüş baya iyi aksiyon gayet güzel çeşitlilik afedersiniz nerede çokluk orada b**luka kadar döndü yani. Oyun sana ne ararsan veriyor. RP yüzünden de bir patlama oldu ama en büyük etki sosyal medya YouTube üzerinden oldu tabiki de saçma sapan mod videoları mı derdin neler dersi artık.

Aşırı rol ile RPG unsurunu. Çerez ve Sandbox yaptılar. Oyun bu şekilde daha fazla kitleye hitap etti. Online ile kişisel gelişim için saatlerce oturduk başında. Gta 4 deki eksik olan şeyleri de getirince tam oldu. Ev satın alma araba alma vb. gibi. Optimizasyon da iyi. Daha ferah bir renk paleti. Zıt ana karakterler. Hangimiz Franklini seviyor? Micheal daha çok hoşuma gidiyor benim. Daha film gibi bir karakter. Uçak kaçık görevler de var. İnsanlar yapmadıklarını yapıyor bu oyunda. Ama yeter olmamış işde. Nerde eski GTA'lar. (Bana göre) Olmamış...

Oyun konsollara çıkalı 7,5 sene, PC'ye çıkalı 6 sene olmadı mı? Dönemine göre grafikleri çok güzel bir oyundu o zamanki yeni konsollarla beraber devrimsel bir grafik değişimi gerekliydi en azından bunu sağlayan en popüler oyun oldu. Diğer GTA'larla kıyaslayınca grafik dışında bir esprisini görememiştim, hikayesi bana göre vasattı. Sonra RDR2 çıktı da oyun gördük.
Hikaye ortalamaydı. Ama açık dünyası benim gördüğüm en açık dünyaydı. Özellikle akşamları şehrin harika bir havası oluyor.

Hikaye ortalamaydı. Ama açık dünyası benim gördüğüm en açık dünyaydı. Özellikle akşamları şehrin harika bir havası oluyor.

Şehrin o havası beni hiç çekmedi grafikleri çizgi film tadında kalıyordu. Oyun eskidiğinden veya Red Dead Redemption 2 gibi oyunların atmosferinden şimdi öyle geliyordur diyeceğim ama Skyrim'in havası bile bir başka geliyordu modsuz haliyle. GTA V o hissi pek veremedi. Açık dünya olarak evet yaşayan şehri bu kadar büyük yapmaları oyunun en büyük artısıydı, RDR2'de haritanın çoğu geçtiği dönemden dolayı boş arazi kalıyordu.

Şahsen 7 senelik oyun olmasına rağmen GTA 5 ten aldığım oynanış zevkini Cyberpunk 2077 den alamadım. Gerek yapay zekası olsun gerekse araç sürüş zevki olsun. Ayrıca Fivem adındaki online serverlerin bulunduğu platform da Gta5 in oynanma sayısını oldukça arttırıyor.

GTA 5'in farklı yaptığı pek çok şey var. Öncelikle oyunun grafikleri dönemi için muazzam derecede yüksekti. Oyunun yaşayan bir açık dünyası var. Karakterinizi istediğiniz gibi özelleştirebiliyorsunuz ki bu GTA4'de en çok aradığım şey oldu. Arabanızı zevkinize göre modifiye edebiliyorsunuz. En önemli farklılık ise aynı anda oynanabilir 3 farklı karakter sunması oldu. Bu karakterlerin farklı farklı özellikleri var. Farklı farklı kişilikleri var. Karakterler özenle seçilmiş. Hafızada yer bırakan karakterler. Bu durum GTA:SA'da da geçerli ama GTA4 için kendi adıma bunu söyleyemeyeceğim. Gerçekçilik ve Arcadei çok iyi harmanlayan bir oyun. Detay seviyesi muazzam derecede fazla. Detay seviyesini gösteren videolar bir kanal var. Ve bu seride çokça video mevcut. GTA5'in diğer farklı noktası ise Online modu. Çok çeşitli bir Online modu var. Soygunlar, işletmeler, yarışlar, görevler cidden fazla. Online modu pek çok oyunun birleşimi. F1 yarışları yapabiliyorsunuz, sokak yarışları yapabilirsiniz daha pek çok şey yapabilirsiniz. R* Creator ile kendi haritalarınızı tasarlayabilirsiniz. Yine R* Editor ile kendi filmlerinizi bile yapabilirsiniz. Mod desteğine gelmiyorum bile. O kadar fazla mod var ki insanın aklı hayali şaşıyor:D Genel olarak farklılıklar böyle. Bu sebeplerden ötürü GTA5 benim gözümde en iyi oyunlardan biridir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı