GTA V PC Reset Sorunu

LQCKDQWN

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar.
Elimde orjinal GTA V oyunu var fakat ilk bölümlerde kırmızı ve beyaz arabaları sürerken bilgisayarım aniden reset atıyor.
Bazen ilerleyen bölümlerde'de aynı şey başıma gelebiliyor.
Reset attıktan sonra açılışta herhangibi bir hata uyarısı falan almıyorum, normal açılıp bilgisayar kendine geliyor.
Diğer oyunlarda böyle bir hata almıyorum, saatlerce Batman Arkham Origins veya L.O.L oynayabiliyorum.
GTA V sürümü 350 1.26 dır.
Oyunu silip tekrar hatasız indirip kurdum, ekran kartı sürücüm AMD-CATALYST 15.5beta-64bit-win8.1-may27 dir.
İşletim sistemi Windows 8.1 Pro 64 Bit tüm güncellemeler ve sürücüler mevcut. Anakart ASUS Cross Hair V Formula Z En son BİOS yüklü. Ekran karı ASUS R9 290, güç kaynağı Corsair CX 750 Watt.
İşlemci AMD FX 8350, yüklü bellek Corsair 4x4 16 GB 1600 MHZ.
İşlemci soğutma olarak Cooler Master Hyper 212 EVO kullanıyorum.
Bileşenler'e hiçbir şekilde O.C yapmadım, oyun SSD'ye yüklüdür.
Sorunum acaba ne olabilir?

@MF ' bey oraya nereden bakabilirim?
Biraz önce' de test amaçlı BF4 ultra ayarlarda oynadım, hiçbir kasma ve kapanma olmadı.
Yine GTA V' e girdim ve aynı sorun oldu, Bilgisayar açılınca Olay Günlüklerine girdim.
Bu şekilde bir resim aldım.
Ekran Alıntısı1.PNG

Arkadaşlar sorunum umarım anakart yada güç kaynağı arızası değildir değilmi?
Başka oyunları BF4 gibi ultra ayarlarda saatlerce oynayabiliyorum.

ReadyBoot ile ilgili sorundan dolayı sistem kapanıyor sanırım. Bu durumda bunu deneyebilirsin:
  1. Windows + R ile Çalıştır'a perfmon yazın.
  2. Veri Toplayıcı Kümeleri > Başlangıç Olay İzleme Oturumları > ReadyBoot > ReadyBoot Özellikleri
  3. Durdurma Koşulu > En büyük boyut > 40 MB olarak ayarlayın.
  4. Değişiklikleri uygulayıp sistemi yeniden başlatın.

Dediklerinizi yaptım @MF ' bey ama yine bilgisayar RESET attı.
Çok ciddi bir sorun değildir sanırım? Ekran kartı, Güç kaynağı ile alakalı?

Şimdi oyun' un ayarlarından DirectX 11 ayarını 10 yaptım ve kapanma sorunu olmadı oyunu oynuyorum.

Yine olmadı arkadaşlar DirectX 10 yada 10.1' de yapsam bilgisayar belli bir süre sonra RESET atıyor.
ASUS Cross Hair V Formula Z anakartım FF kod' u verdi, bu yüzden şuan yedek anakartım' la sistemi kurdum tekrar sıfırdan.
Oyunu 2-3 defa temiz indirdim, C disk' i ve D disk' ine ayrı kurmayı denedim.
Ama yine aynı sorunu alıyorum, başka oyunlarda birşey olmuyor.
Şimdi Watch Dogs' u indirip kurucam, Ultra ayarlar' da denicem, bakalım sadece GTA V' den mi kaynaklı?

Watch Dogs oymarken' de oldu aynı RESET sorunu.
Acaba güç kaynağı' mı bozuk?

Arkadaşlar sorun'un kaynağı sonunda bulunmuştur.
Başka bir arkadaşımızın başına gelirse eğer ilk öncelikler arasında güç kaynağı gelebiliyor.
Corsair güç kaynağımı arızalı bulup yenisi ile değiştirdi ve şuanda sorunsuz oyunları oynayabiliyorum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı