Gta V Stuttering/ Fps düşmesi

Kaan GÜRSOY

Hectopat
Yer
İstanbul Büyükçekmece
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Başlıkta bahsettiğim gibi oyunda oldukça yüksek FPS almama rağmen sürekli bir takılma, kekeleme durumu var. Özellikle arabayla seyahat etmeye başladığımda ortaya çıkıyor ve dayanılacak gibi değil. Oyun orjinal, Windows 10 pro kullanıcısıyım(orjinal, etkinleştirilmiş, güncel), grafik kartımın driverı güncel (crimson 16.1). Sistem özelliklerim:

• ANAKART: GİGABYTE 970A DS3P
  • İŞLEMCİ: AMD FX 6300 BLACK EDİTİON (3.5 Ghz ama galiba 4.0 turbo)
  • EKRAN KARTI: SAPPHİRE R9 285 DUAL-X OC EDİTİON
  • RAM: KİNGSTON HYPER X FURY DDR3 1600Mhz 8GB
  • HDD: WD 1TB 5400 RPM
  • KASA: THERMALTAKE V2 500W
Benzer donanımla benim gibi sorun yaşayıp çözmüş arkadaşlar varsa önerilerini bekliyorum.

Bende anlamıyorum bazen böyle olayları. Bende geçenlerde Wolfstein New Oder' i satın aldım. Oyunu oynarken garip fps düşmeleri oluyordu. Anlık takılma ve kekeleme gibi sorunlar yoktu. Fakat oyun 50-55 fps lerden 35-40 lara düşüyordu. Forumda soruşturdum. Kullanıcılardan bir tanesi oyunu sabit 60 fps de oynadığını söyledi. Yani değişkenlik olabiliyor. Bende de diğer oyunlarda sıkıntı yok. Birde fps kaçtan kaça düşüyor onu da yazarmısın.

Yakın zamanda bir SSD almayı düşünüyorum ama internette gördüğüm kadarıyla SSD li sistemlerde de bu sorundan muzdarip olanlar var.
Tanıdığınızdan falan bir SSD bulup sorunun HDD'den olup olmadığını doğrulayın bence. Takılma durumunda HDD ışığına da bakabilirsiniz. Galiba sürekli yanıyorsa sıkıntı oluyordu.

SSD bulmam şu an mümkün değil ama 1-2 hafta içinde sistemime eklemeyi düşünüyorum. Bu arada belki sorun AMD Gaming Evolved'a tanıtılmadığı içindir diye düşünüp elle tanıttım oyunu ve sorun biraz çözülür gibi oldu ancak arkadaşımla beraber online oynarken yine bir takılma gerçekleşti ve bu sefer crash verip oyundan attı. Sorun mesajı olarak ta grafik sürücüsü yanıt vermiyor diye bir açıklama çıkardı önüme. Daha sonra da yine takıla takıla oynamaya devam ettim. Başta da dediğim gibi Radeon Crimson 16.1 yüklü ve güncel gösteriyor driverı. Acaba bu sorun yazılımsal mı diye daha çok kurcalamaya başladı kafamı.(grafikleri kısıp vrami aşmadım bu arada ki Technopat r9 285 testinde çok daha yüksek grafiklerde 80 fps e varan değerlerle oynanmaktaydı.) @Recep Baltaş bir öneriniz var mıdır?

**GÜNCELLEME**
(yeni fark ettiğim için ayrı mesaj yazdım isterseniz birleştirebilirim). Üstteki mesajdan sonra şu ekran kartının sürücüsü yanıt vermiyor sorunu kafama takıldı ve bu konuda biraz araştırma yaptım. Bu tür sorunların PSU yetersizliğinden kaynaklanabileceğini gördüm ve merak edip kasamı açtım. 500w PSU ile bütünleşik diye aldığım kasanın içindeki PSU 12v kanalından 264w verdiğini gördüm. Grafikleri ise mantıksız derecede düşürdüğümde oyundaki stuttering sorununun ortadan kalktığını gördüm (vram kullanımını 1gb a falan düşürdüm 2gb sınırı altında). Acaba bu stuttering ve ısınma sorunu PSU yetersizliğinden kaynaklı olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı