GTA VI oynatacak sistem toplama

Bütçe
40.000 TL
Evet. Çünkü 13400F ile R5 7500F hemen hemen aynı fiyattalar ve R5 7500F daha iyi ayrıca artık LGA1700(12, 13, 14. nesiller) ölü soket denilebilir. Bir iki işlemci modeli çıkartıp bırakırlar. Hatta planda 14. nesiller bile yoktu ancak AM5 soket AM4'teki gibi olursa Ryzen 11000 serisine kadar gidecek.
Önemli bir konuya değindin bilgim yoktu teşekkür ederim. İleriye dönük düşünüyorum derken bunu kastetmiştim. İleride cpu yükseltmek istersem sorun yaşamamalıyım. Hatta bunu düşününce anakartda ne gibi özellikler olmalı sorayım.

Önemli bir konuya değindin bilgim yoktu teşekkür ederim. İleriye dönük düşünüyorum derken bunu kastetmiştim. İleride CPU yükseltmek istersem sorun yaşamamalıyım. Hatta bunu düşününce anakartda ne gibi özellikler olmalı sorayım.

Anakart değiştirmek zor değil. 4-5 bin TL'ye kaliteli bulursunuz. Mesela 4 RAM 2 M.2 gibi.

Anakart değiştirmek zor değil. 4-5 bin TL'ye kaliteli bulursunuz. Mesela 4 RAM 2 M.2 gibi.
Anladım teşekkürler.

@lyforeid @Prokas Dostlar konuyu hortlatmış gibi olmasın ama hazır sistem yerine kendim toplamaya karar verdim. Sizleri de belki merak edersiniz diye bilgilendirmek istedim 😀 Şu ana kadar aldıklarım:

Gigabyte rtx 4070 windforce oc 12gb 192bit gpu
Amd ryzen 5 7600 cpu
Gigabyte b650m ds3h amd anakart
Corsair vengeance ddr5 32gb (2*16) 6000mhz cl36 ram

Bu parçalar 39k tuttu. Bütçem 40k demiştim ama anlaşılan 45k ya çıkarmak zorunda kalacağım :)
Ssdyi ve kasayı uygun bir model ile hallederim. Fakat psu ve cpu soğutucu konusunda tavsiyelere açığım. Psu için min. 750w olmalı diye düşünüyorum.
Şimdiden teşekkürler.

@lyforeid @Prokas

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı