GTA V'te FPS nasıl sabitlenir?

ReavenCache

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sıcak bir yerde yaşıyorum ve ısınan bir işlemci kullanıyorum haliyle bilgisayarın bütün parçaları ısınıyor. GTA V oynarken i5 11400F 80-85 derecelerde geziyor. Ben de sistemi fazla yormaması için ve ısınmaması için sabitlemek istiyorum. Nasıl sabitleyebilirim yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vsync açarsanız sabitlenecektir. Yanlış bilmiyorsam mevcut monitörünüz kaç HZ ise ona göre FPS'yi sabitliyor. (60 HZ ise 60 FPS, 120 HZ ise 120 FPS.)

AMD ekran kartlarında da muhtemelen Nvidia'da olduğu gibi FPS sabitleme ayarı vardır, oradan FPS'i 60'a alabilirsiniz böylece sıcaklıklar düşer. AMD ayarlarından yapamam diyorsanız bilgisayarınızda büyük ihtimalle MSI Afterburner yüklüdür, MSI Afterburner ile birlikte gelen RivaTuner Statistics Server'i açın ve sol alttan Add tuşuna basıp GTA5.exe'yi seçin, profiller kısmına GTA5.exe eklenmiş olacak sonrasında o profili seçip sağdaki Frame Limit kısmını 60 veya kaç FPS istiyorsanız onu yapabilirsiniz. Şahsen RivaTuner'ı diğer FPS sabitleme programlarından ve hatta oyunların kendi içerisindeki FPS sabitleme özelliklerinden daha başarılı buluyorum o yüzden onu öneririm.

FPS sabitleme için V-Sync'i açmanızı önermem, monitörünüz 144 Hz ise ve bir noktada 90 FPS vs. alabilir hale geldiyseniz 60 FPS değil 90 FPS verecektir yani yine ısınacaktır. VSync Half yaparsanızda bu sefer 60 FPS aldığınız yerde oyun 30 FPS'e düşer oda güzel olmaz. Manuel olarak sabit bir değer vermek daha iyi verim almanızı sağlar.

Cevaplar için teşekkür ederim hepinize
AMD ekran kartlarında da muhtemelen NVIDIA'da olduğu gibi FPS sabitleme ayarı vardır, oradan FPS'i 60'a alabilirsiniz böylece sıcaklıklar düşer. AMD ayarlarından yapamam diyorsanız bilgisayarınızda büyük ihtimalle MSI Afterburner yüklüdür, MSI Afterburner ile birlikte gelen RivaTuner statistics Server'i açın ve sol alttan add tuşuna basıp GTA5.exe'yi seçin, profiller kısmına GTA5.exe eklenmiş olacak sonrasında o profili seçip sağdaki frame limit kısmını 60 veya kaç FPS istiyorsanız onu yapabilirsiniz. Şahsen RivaTuner'ı diğer FPS sabitleme programlarından ve hatta oyunların kendi içerisindeki FPS sabitleme özelliklerinden daha başarılı buluyorum o yüzden onu öneririm.

FPS sabitleme için V-Sync'i açmanızı önermem, monitörünüz 144 Hz ise ve bir noktada 90 FPS vs. alabilir hale geldiyseniz 60 FPS değil 90 FPS verecektir yani yine ısınacaktır. V-Sync half yaparsanızda bu sefer 60 FPS aldığınız yerde oyun 30 FPS'e düşer oda güzel olmaz. Manuel olarak sabit bir değer vermek daha iyi verim almanızı sağlar.

Sağ olun ama monitörüm 60 Hz sizce V-Sync mi yoksa RivaTuner mi?

Cevaplar için teşekkür ederim hepinize

Sağ olun ama monitörüm 60 Hz sizce V-Sync mi yoksa RivaTuner mi?
Monitör 60 Hz ise V-Sync'te iş görür RivaTuner'da, ancak V-Sync ekstra bir gecikme ekleyeceği için ben hala RivaTunercıyım. İsterseniz deneyin görün, V-Sync açık iken benchmark yapın birde kapatıp RivaTuner ile 60'a sabitleyerek benchmark yapın, 144 Hz monitörde RivaTuner'ı daha başarılı buldum ama 60 Hz'de hiç denemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı