GTA5 FPS Düşme Sorunu

bloudosia

Kilopat
Merhabalar, SSD'ye kurulu oyunumda her 5-10 saniyede bir fps drop yiyorum. Bi ara Refresh Rate'i 60hz'ye getirip denediğimde hiç fps drop yememeye başladım. Sorun nedir, bilgisi olan var mı?

Sistemim : GTX 1060 3 GB + i3 8100 + Ezcool 240GB SSD + 16 GB 2400mhz RAM

1581605206640.png

1581605226034.png

1581605239265.png

1581605266542.png

2164 MB / 3071 MB kullanımınız mevcut.
Buna arka planda çalışan programlar ve internet sekmesi var olduğunu düşünürsek kasma olması normal olabilir.
Özellikle çimenli bölgelerde bu durumu sıkça yaşayabilirsiniz.

Ve 144 Hz'de oynadığınızda ani FPS düşüşleri yaşarsanız bu olay size kasma durumu gerçekleşiyor gibi gelebilir bu gayet doğaldır.
60 Hz geçiş yaptığınızda kasma görmemeniz'in sebebi budur. Anlık FPS değeri 60Hz bir görüntü için uygundur, fakat 144 Hz için pek uygun olmayabilir(Görüntü'de bir terslik olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.)

MSI Afterburner ile oyun içi değerleri paylaşın.

1581607628662.png

1581607646106.png

Buna arka planda çalışan programlar ve internet sekmesi var olduğunu düşünürsek kasma olması normal olabilir.
Özellikle çimenli bölgelerde bu durumu sıkça yaşayabilirsiniz.

Ve 144 Hz'de oynadığınızda ani FPS düşüşleri yaşarsanız bu olay size kasma durumu gerçekleşiyor gibi gelebilir bu gayet doğaldır.
60 Hz geçiş yaptığınızda kasma görmemeniz'in sebebi budur. Anlık FPS değeri 60Hz bir görüntü için uygundur, fakat 144 Hz için pek uygun olmayabilir(Görüntü'de bir terslik olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.)

Dediğiniz hiçbir şeyden anlamadım, FPS drop ile kasmak arasında dağlar kadar fark var. Takılma yaşıyorum ben, kasmak ile FPS drop yemenin arasındaki farkın ne olduğunu biliyorum.

İşlemci darboğazı söz konusu.
Saçma. WPF uygulamalar harici WinForms uygulamaları ekran kartı belleğine abanmaz. Wallpaper Engine gibi bir uygulamadan ekran kartı belleğine çok yüklenen bir wallpaper çalıştırılması gerekiyor böyle bir şey olması için.

Saçma. WPF uygulamalar harici WinForms uygulamaları ekran kartı belleğine abanmaz. Wallpaper Engine gibi bir uygulamadan ekran kartı belleğine çok yüklenen bir wallpaper çalıştırılması gerekiyor böyle bir şey olması için.

Darboğaz söz konusu da bu drop olayını çözebilir miyiz bir tık hocam?

Eki Görüntüle 500364

Eki Görüntüle 500365

Dediğiniz hiçbir şeyden anlamadım, FPS drop ile kasmak arasında dağlar kadar fark var. Takılma yaşıyorum ben, kasmak ile FPS drop yemenin arasındaki farkın ne olduğunu biliyorum.

"Takılma yaşıyorum ben"

"2164 MB / 3071 MB kullanımınız mevcut.
Özellikle çimenli bölgelerde bu durumu sıkça yaşayabilirsiniz. "

Gönderdiğiniz, ekran görüntülerinde yeşillik veya çimenli bölgelerden uzaktasınız, ki bu da daha rahat bir FPS değeri demek. GTA V oynarken dikkat edersen çimenli bölgelerde bilgisayar her zaman daha fazla zorlanır. Patlama, kaza, helikopter efektleri gibi efektler bile çimenler kadar oyunu zorlayamaz. Sizin durumunuz ise bu çimenli bölgelere yani bilgisayarınızı daha fazla zorlanacağı bölgelere ilerlediğiniz zaman harita yüklenirken sisteminiz oyunun anlık yüküne tepki veremiyor. Yani sisteminiz oyunun yüklenme talebini bazı zamanlardan ağır yük dolayısıyla yanıtlayamıyor.
Bu olay belki işlemci belki ekran kartıyla alakalı.

Yukarıda belirtmiş olduğum kullanım değerleri'de bunun ayrı bir örneği zaten. Tüm bunların üzerine ekran kartını oyalayacak işlemleri veya işlemciyi oyalayacak işlemleri de eklersek yaşadığınız durumun ana kaynağı ekran kartı veya işlemcinin isteklerinizi karşılayacak güçte olmaması.

Bu durumun diğer sebepleri'de disk doluluğu, disk yorgunluğu, işlemci yorgunluğu, ekran kartı yorgunluğu olarak bir çok alt gruba ayrılabilir. Bunları deneyerek kendiniz bulabilirsiniz.

Öte yandan işlemci ve ekran kartı orta düzeyde bu oyunu oynatmaya yeterli. Fakat pek üst düzey bir performans alınamaz. Bunu araştırarak kendi gözlerinizle de görebilirsiniz.

Tüm bunların ötesinde RAM MHz değerleri onca gelen güncellemeye karşın yetersiz kalıyor olabilir. Discord, spotify gibi uygulamaları oyun oynarken kapatmanız oyun performansınız için iyi olacaktır.
Bu durum chrome için de geçerlidir.

Şimdi anlamışsındır.

Bahsettiğim eğer ki chrome kullanılıyorsa standart ayar olarak ekran kartı desteği aktif olur.
Bunu performans sekmesinden dilerse kullanıcı kapatabilir. Eğer performans sekmesi aktif ise chrome'da izlenen videolarda daha net bir görüntü için hatta daha hızlı bir chrome için ekran kartını kullanır. Sistem durumu böyleyken chrome'da performans sekmesi aktif ise oyun performansını etkileyebilir ki bu durumda etkiliyor. Duvar kağıdı motoru gibi etkenler elbette ki etkileyebilir, ancak burada bahsettiğimiz bu değildi. Eğer bahsedecek olsaydım böyle söylerdim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı