GTS 450 sistem Hackintosh'a uygun mu?

Clover bir önyükleyici, aynı OpenCore gibi. Clover eskide kaldı, eski sistemler için tercih edilebilir. Tabii artık burada Clover için EFI hazırlayacaklar kalmış mıdır bilemiyorum. Normalde OpenCore ile de bu şekilde boot etmesi lazımdı. Maalesef Discord üzerinden yardım edemem, forum kurallarına aykırı. Eğer bir yerlerde sizin sisteminize uygun Clover EFI'si bulabilirseniz onunla deneyebilirsiniz, onun dışında OpenCore menüsüne bile ulaşamıyorken yapabileceğimiz pek bir şey yok.

OpenCore legacy dosyasında iki tane RAW dosyası var. Biri. _ ile başlıyor. Hangisini yazdırmam gerek? "004 - Desktop - Lynnfield ve Clarkdale Legacy BIOS" bu dosyanın adını değiştirip atarken de kopyalayım mı yoksa direkt mi atayım? OpenCorePKG'nin sürümü 0.8.0 olması gerekiyor değil mi? Bir de sondaki boot dosyasını kopyala ve değiştir mi yapmam gerekiyor? Kusura bakma çok soru sordum ama bu alanlarda bir yerde hata yapıyorum. Yardımcı olursan çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
._ ile başlayanı yazdırmayacaksınız, diğerini yazdıracaksınız. O configi EFI/OC klasörüne atıp adını config.plist olarak değiştireceksiniz, direkt atarsanız OpenCore hata verir. OpenCorePkg sürümü pek fark etmez, eski sürüm de kullanabilirsiniz. Evet sondaki boot dosyasını kopyalayıp değiştireceksiniz. BOOTICE'de yaptığınız işlemleri tekrardan gözden geçirebilirsiniz, ek olarak USB'yi tamemen silip GPT olarak biçimlendirip tekrar en baştan işlemleri yapmayı deneyebilirsiniz. USB'yi GPT yapmak için:

CMD'yi açın ve diskpart yazın
list disk yazın
select disk X (X yerine USB'nin olduğu sayı)
clean
convert GPT
exit

Dostum hala aynı hatayı veriyor ve dediklerini birebir yapıyorum. Çıldırmak üzereyim.

Legacy sistemlere kurmak işkence olabiliyor hocam, vazgeçip CuteFishOS gibi Linux dağıtımlarına yönelebilirsiniz. Görünüş olarak macOS'e en yakın olanı diyebilirim.

Legacy sistemlere kurmak işkence olabiliyor hocam, vazgeçip cutefishos gibi Linux dağıtımlarına yönelebilirsiniz. Görünüş olarak MacOS'e en yakın olanı diyebilirim.

Hocam inat ettim yapacağım çünkü macOS işletim sistemine aşığım ama sorunu bulamıyorum bu yüzden discordunuzu istemiştim. Direkt problemi beraber bulup buraya da yazabiliriz. Ama bilmiyorum.

Şu an aldığınız hata nedir? Kırmızı yazılı olan hata mı?

Deneyebileceğimiz şeyler boot dosyalarını değiştirmek, boot7 dosyasının adını boot yapıp deneyin. Diğer boot isimli dosyayı silebilirsiniz.

Böyle bi' ekran geldi ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…