GTS770 98-99 derece oluyor

Haume

Kilopat
Yer
Turkey/Antalya
Daha fazla  
Meslek
Yazılım/Oyun Tasarımı
Selamlar ilk defa bir forumda sorunumu belirtiyorum. Aylar önce 2. el MSI GeForce GTX 770 TwinFrozr Edition 2 GB 256Bit bir ekran kartı aldım. Ekran kartı sanki normalden fazla ısınıyordu. Performans olarak beklediğimden çok iyi çıktı fakat ben sınırlamadığım sürece sıcaklık değerleri 98-99° kadar çıkıyordu. İnternette araştırdım ve bu değerlerin ekran kartının dizaynına göre normal olabileceğini kafaya takmamak gerektiğini gördüm. TwinFrozr serisi ekran kartlarının bu derecelere çıkmasının normal olup olmadığını merak ediyorum.
Sistem Özelliklerim:
Intel Core i5 2500 3.3GHz
MSI GeForce GTX 770 TwinFrozr Edition 2 GB
14 GB RAM

98-99 derecelere çıkan bir ekran kartı nasıl kendini resetlemiyor? Belirli bir dereceden sonra pc kendine reset atıyor. Kartın macunları yeni mi? Kasanın hava akışı nasıl, kasa kapalı bir haznenin içinde mi?

Zaten eski bir kart, aldığınız kişi de bu süre boyunca kullanırken temizliğini ve termal macun yenilemesini yapmadıysa yüksek sıcaklıklar görülebilir. Ekran kartının termal macununu yenilemenizi tavsiye ederim. Sıcaklıklar değişmezse bir de kasanın yan kapağını açıp deneyin.

Termal Macunları yenilendikten ve fan/blok temizliği yapıldıktan sonra bile görüyor ve ekran kartı şu ana kadar kendini hiç resetlemedi normal ekran kartları gibi değil performans kartı sanırım.

"Kasanın kapağı açık ve 2 Ekrankartı Fanı 1 stok fan, 1 egzoz fan ile çalışıyor"

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı