GTX 1050 ekran kartına overclock yapmak

midplus

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. ASUS GTX 1050 2 GB STRIX OC Edition ekran kartım var artık yavaş yavaş oyunlarda kastığını hissediyorum. Ekran kartı almak istiyorum ama malum stok yok... Ekran kartım normal olarak 1500 MHz de çalışıyor, bunu 1669'lara 1800'lere çıkarsam bir sorun olur mu?

Dosya Ekleri

• IMG_20210218_002843.jpg
    IMG_20210218_002843.jpg
    244,1 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_20210218_002641.jpg
    IMG_20210218_002641.jpg
    259,7 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yaptıktan sonra stabil çalışıyorsa yani çok ısınmıyorsa oyuna girdiğinizde bir anda kapanmıyor ise sorun olmaz.

Kapandığında bir daha açılmama durumundan korkuyorum ama.

Ufak ufak denemeler yapın bir anda tutup çaat diye 2000 MHz'ye çekmezseniz bir sorun olacağını sanmıyorum.
Bende kuzenimle denemiştim Afterburner üzerinden fazla overclock yaptığımız için ekran Cyberpunk temasına dönüyordu sonra bilgisayar kendine reset atıyordu.

Kapandığında bir daha açılmama durumundan korkuyorum ama.

Çok da fazla overclock yapma dostum acıkcası :D 1050 Ti'ye overclock gerekmiyor ama sen bilirsin.
Core clock e ekleyebieceğin MHz: Maks: 45'dir ama sen bunu 40 yap.
Memory MHz: 35-40
Diyorum MSI afturburnerden olabilir bunlar GTX 1050 overclock yapmaya pek elverişli değil 3-4 tane konsetür var üstünde veya altında.
Hata vermesi yüksek olabilir dostum.
(Başka şekilde yapıldığı okeylendi )

Ufak ufak denemeler yapın bir anda tutup çaat diye 2000 MHz'ye çekmezseniz bir sorun olacağını sanmıyorum.
Bende kuzenimle denemiştim Afterburner üzerinden fazla overclock yaptığımız için ekran Cyberpunk temasına dönüyordu sonra bilgisayar kendine reset atıyordu.
Yani 1800 e kadar yapıp stress testine soksam oyun oynamak yerine olur öu
Çok da fazla overclock yapma dostum acıkcası :D 1050 Ti'ye overclock gerekmiyor ama sen bilirsin
Core clock e ekleyebieceğin MHz: Maks: 45'dir ama sen bunu 40 yap
Diyorum MSI afturburnerden olabilir bunlar GTX 1050 overclock yapmaya pek elverişli değil 3-4 tane konsetür var üstünde veya altında
Ya şimdi kendisi oc edition bende eminim elverişli olmadığına ama 3 5 yapsam hani azıcık performans artık diye 1500 den 1776 çektim az önce stresse soktum sorun yok gibiydi

Çok da fazla overclock yapma dostum acıkcası :D 1050 Ti'ye overclock gerekmiyor ama sen bilirsin.
Core clock e ekleyebieceğin MHz: Maks: 45'dir ama sen bunu 40 yap.
Diyorum MSI afturburnerden olabilir bunlar GTX 1050 overclock yapmaya pek elverişli değil 3-4 tane konsetür var üstünde veya altında.
(Başka şekilde yapıldığı okeylendi )
Bu arada verdiğiniz değerleri pek anlamadım
Sıcaklıklar 80 derece üzerine çıkmıyorsa problem olmaz.
2 yıldır bende bu kart 59 u geçmedi vallaha

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı