Çünkü önerilen güç'ün tam yetmemesinden kaynaklıdır. Siz eğer Tavsiye edilen Güç kaynağı için o W veren bir PSU alırsanız O Psu Bilgisayarı çalıştırsa bile sorunlara yol açar. Oyunlardayken Mavi ekran hatası, Kernel Power hatası, bilgisayarınız kişisel bir sorunla karşılaştı gibi hatalar alırsınız. Üstelik Bileşenlerinize dahi zarar gelebilir.Arkadaşlar öncelikle niyetim tartışmayı alevlendirmek değil ama sistemin toplam çekeceği gücü hesaplamak için araçlar mevcut ve hesaplamaları yapıp bize tavsiyede bulunuyor. Dikkat ederseniz genelde toplam çekilen gücü hesapladıktan sonra bize daha yüksek değere sahip güç kaynağı öneriliyor. Neden acaba?
1. Eğer bire bir hesaplanan değerdeki güç kaynağını alırsak maksimum yükteki değerlerde güç kaynağımız ısınır ve fanın dan dolayı traktör gibi sesli çalışır sizi rahatsız eder. Ayrıca kasa ve kasa içi fazladan ısıya neden olabilir.
2. Topladığımız sistemde zamanla ekleme, değişiklik ve güncelleme yapabiliyoruz. Bir den fazla USB cihazlar bağlayabiliyoruz, fan ya da fanlar ekleyebiliyoruz. Her değişiklik ve güncellemede güç kaynağını değiştirmek mantıklı mı? Zira güç kaynağını ucu ucuna değerlerde seçmek bana göre zaten risk birde sisteme zarar verelim de tam olsun onca harcama emek boşa gitsin.
3. Piyasa da bir çok güç kaynağı marka ve modeli var. Maalesef bütçeden dolayı sertifikaları ve üzerindeki verdiği değerlerin güvenilirliği sorgulanan, standartları tartışılan marka ve modellerine yönelebiliyoruz. Bir çok örnek mevcut 600W güç kaynağı toplamda 300W güç çeken sistemi dahi besleyemiyor. Üzerine birde sistem bileşenlerine zarar verebiliyor.
400W bir verimsiz PSU üstelik 12v 2 Kanal ise kesinlikle besleyemez ve üstteki dediğim olay ortaya çıkar. Mesela bende öyle Dark F40'ın 400W model Psu'suna sahipim 12V kanaldan 250W veriyor Ve 2 kanal yani, Gtx 1050Tİ takarsan besleyemez. Ben yeni Psu alacağım mesela.
Üstelik Monitor, Haporlör gibi şeyler eklenince ve Kasa içindeki Tüm bileşenler dahil edilince hiç yetmez.
Ben 400w +80Plus olmayan Psu'ları tavsiye etmiyorum.