GTX 1050 için anakart + RAM + işlemci

Hepsiburada'nın KDV indirimi beni telaşa soktu. Zaten sistemi yenileme fikrim vardı hazır indirim fırsatı varken bugün bir parçadan başlamayı düşünüyorum. Fikirlerimi değerlendirirseniz sevinirim;
  • İntel sistemlerin ucuz versiyonları kısmen uygun fiyatlı bir çözüm oluyor. Ancak hepsi çift çekirdek olduğundan BF1 gibi oyunlarda sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum. H110 + G4560 olabilir.
  • AMD sisteme yönelirsem de en az B350 chipset anakart ile Athlon X4 950 alıp yetmediği yerlerde OC yaparak beni bir uzun süre daha götüreceği kanaatimdeyim.
  • Diğer taraftan düşünüyorum ki acaba 1150p bir anakart alıp ikinci elden 4. nesil İ3 veya İ5 işlemci bularak zaten elimde bulunan DDR3 RAM'leri kullanarak RAM masrafından kaçıp ucuz bir sistem mi toplasam diyorum?
Ne dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeni belirtir misin? Benim önerim 1150 pin bir anakart alıp yanına 2. el İ7 4790K veya 4790 almanız. 4. nesil İ3 işinize yaramayacaktır. H110 ve G4560 olabilir ama G5400 alıp başka bir anakartla değiştirebilirsiniz. Elinde DDR3 RAM'de varken İ7 4790 harika seçim olacaktır. OC istersen K modelini alıp bir soğutucu al.

Bütçeni belirtir misin? Benim önerim 1150 pin bir anakart alıp yanına 2. el İ7 4790K veya 4790 almanız. 4. nesil İ3 işinize yaramayacaktır. H110 ve G4560 olabilir ama G5400 alıp başka bir anakartla değiştirebilirsiniz. Elinde DDR3 RAM'de varken İ7 4790 harika seçim olacaktır. OC istersen K modelini alıp bir soğutucu al.
Bütçem olabildiğince minimum. Çok para ayırmak istemiyorum. Hatta anakartı sıfır diğer bileşenleri 2. el alma fikrindeyim. Önce anakartı alıp elimdeki sistemi satıp parasıyla ve bir sonraki maaşımın parasıyla da RAM ve işlemciyi almayı düşünüyorum.
X4 950 alıp pişman olmayın benim gibi. AMD düşünüyorsanız Ryzen 1200 alın en düşük. İntel tarafında ise G4560 veya G4600 işinizi görür.
Hocam anakartınız ve ekran kartınız nedir? Neden pişman oldunuz? B350 chipset almayı planlıyorum ekran kartımda GTX 1050 olduğundan yeter gibime geliyor.

Bütçem olabildiğince minimum. Çok para ayırmak istemiyorum. Hatta anakartı sıfır diğer bileşenleri 2. el alma fikrindeyim. Önce anakartı alıp elimdeki sistemi satıp parasıyla ve bir sonraki maaşımın parasıyla da RAM ve işlemciyi almayı düşünüyorum.

Hocam anakartınız ve ekran kartınız nedir? Neden pişman oldunuz? B350 chipset almayı planlıyorum ekran kartımda GTX 1050 olduğundan yeter gibime geliyor.

Bende A320M ve GTX 1050 ekran kartı vardı. Darboğazdan oyun oynayamadım. B350 çipsetli anakart alacaksanız harici bir soğutma alıp dediğiniz gibi overclock yapın. Overclock olmadan beslemiyor YT’deki videoların aksine.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı