GTX 1050 için güç kaynağı seçimi

Elinizde 1000 TL var ve elinizdeki diğer parçalara uyumlu olarak işlemci, anakart ve PSU almanız gerekiyor. Doğru mudur? Eğer doğruysa, RAM'lerin tam olarak nasıl olduğunu da belirtin. 3*4 GB şeklinde mi yoksa 8+4 GB şeklinde mi? O işlemci, anakartı ve PSU'yu almayın.
Hocam şuanda ram'e para veremem ve oyun tasarım için acil olarak bu sisteme ihtiyacım var ramlerimse 1x8 ve 1x4 şekilinde
Bütçen yoksa en kötü bunları al. 80+ serfikaları yok. Ama High Power, ne olduğu belirsiz o PSU'dan daha iyidir.

High Power 500W Eco Serisi Güç Kaynağı

High Power 400W Eco Serisi Güç Kaynağı
400W yetecekse bunu alırım kaynak için sağolun
Elinizde 1000 TL var ve elinizdeki diğer parçalara uyumlu olarak işlemci, anakart ve PSU almanız gerekiyor. Doğru mudur? Eğer doğruysa, RAM'lerin tam olarak nasıl olduğunu da belirtin. 3*4 GB şeklinde mi yoksa 8+4 GB şeklinde mi? O işlemci, anakartı ve PSU'yu almayın.
sizce bu fiyata ne almalıyım

Yeter. Ama ağır O.C. falan işleriyle uğraşıyorsan 500W al garanti olsun. Yok ben suyunu çıkarmadan O.C. yapıyorum zaten diyorsan 400W yeter.

400W GTX 1060'a kadar yetiyor. İlerde GTX 1070 ve üstü düşünüyorsan 500W daha çok işine yarar.

Bütçen yoksa en kötü bunları al. 80+ serfikaları yok. Ama High Power, ne olduğu belirsiz o PSU'dan daha iyidir.

High Power 500W Eco Serisi Güç Kaynağı

High Power 400W Eco Serisi Güç Kaynağı
400w olanı sipariş veriyorum sistem işimi görür değilmi sadece oyun tasarım için kullanacağım
Yeter. Ama ağır O.C. falan işleriyle uğraşıyorsan 500W al garanti olsun. Yok ben suyunu çıkarmadan O.C. yapıyorum zaten diyorsan 400W yeter.

400W GTX 1060'a kadar yetiyor. İlerde GTX 1070 ve üstü düşünüyorsan 500W daha çok işine yarar.
oc kullanmıyorum

200 TL PSU'ya gitti desek, elde 800 TL kalır. Bu bahsettiğiniz işlemci ve anakartı sıfır mı alacaksınız? Yoksa ikinci el mi? Yani ikinci el Intel 4. nesil işlemcilere yönelin demek istiyorum. Arada ciddi fark var sizin seçtiğiniz modeller ile. Ucuz bir H81 anakart ve i5 4*** model bir işlemci size çok daha fazla performans verecektir. İkinci elde bolca seçenek var bu önerdiğim anakart ve işlemci modellerinde. Hatta biraz araştırırsanız daha üst model anakart ile birlikte işlemci satanlar da var.

200 TL PSU'ya gitti desek, elde 800 TL kalır. Bu bahsettiğiniz işlemci ve anakartı sıfır mı alacaksınız? Yoksa ikinci el mi? Yani ikinci el Intel 4. nesil işlemcilere yönelin demek istiyorum. Arada ciddi fark var sizin seçtiğiniz modeller ile. Ucuz bir H81 anakart ve i5 4*** model bir işlemci size çok daha fazla performans verecektir. İkinci elde bolca seçenek var bu önerdiğim anakart ve işlemci modellerinde. Hatta biraz araştırırsanız daha üst model anakart ile birlikte işlemci satanlar da var.
aslına bakarsanız 2.el almak istemiyorum ben bu kuracağım sistemin benchmark'larına baktım gta5 full grafilkerde 60fps veya witcher 3 full grafiklerde 30 fps sabit alıyor yani sıfır bana yeter diye düşünüyorum

GTX 1050,
12GB RAM 1333MHz
MSI A68HM GAMING Soket FM2+ DDR3 2400Mhz(OC)
AMD A10 7870K Soket FM2+ Yeni Soğutucu 3.9GHz 4MB Önbellek 95W İşlemci + R7 GPU

Anladığım kadarıyla bu parçalar zaten elinizde. Sistem yükseltmek için ise 1000 TL'niz var. Artık bu sisteme yatırım yapılmaz açıkcası. Bu sistemi satıp paranızın üstüne eklesenizde şu dolar kurunda bundan iyisini toplayamazsınız. En iyisi PSU alın ve depolama donanımları alabilirsiniz. SSD gibi. Kalan parayla para biriktirmeye devam edin. 3000 TL - 4000 TL seviyesinde güzel bir sistem alınır.

İşlemci kısmında O.C. yapmakta çekinmeyin günümüz için yetersiz bir işlemci olsa da biraz O.C. ile yetişebilir.

GTX 1050,
12GB RAM 1333MHz

Anladığım kadarıyla bu parçalar zaten elinizde. Sistem yükseltmek için ise 1000 TL'niz var. Artık bu sisteme yatırım yapılmaz açıkcası. Bu sistemi satıp paranızın üstüne eklesenizde şu dolar kurunda bundan iyisini toplayamazsınız. En iyisi PSU alın ve depolama donanımları alabilirsiniz. SSD gibi. Kalan parayla para biriktirmeye devam edin. 3000 TL - 4000 TL seviyesinde güzel bir sistem alınır.

İşlemci kısmında O.C. yapmakta çekinmeyin günümüz için yetersiz bir işlemci olsa da biraz O.C. ile yetişebilir.
GTX 1050,
12GB RAM 1333MHz bu parçalar elimde ben
bu parçaları alacağım :)

FM2+ platformu çok kısıtlayıcı İntel tarafında daha geniş seçenekleriniz olur DDR3 özelinde. Ama 2. el konusunda yardımcı olamayacağım piyasaya hakim değilim.

DDR3 RAM'lerden kaynaklı yeni sistemde sıkıntı gibi. Satsanız bile hadi 350 TL'ye satabildiğinizi düşünsek 1350 TL ile yine çok iyi bir sistem toplayamayız. Sıkıntılı bir durum.

X4 880K'da düşünebilirsiniz. A10 7870K'da çok kötü değil. Ama günümüz için yetersiz. Biraz O.C. ile belki yetişebilir.

Ayrıca sisteminiz GTA 5 ve Witcher 3 için yeterlidir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı