GIGABYTE p35-ds3l
hocam ekran kartını yakma işlemciyi öldürme gibi sorun yaşarmıyım birde 100-120 tl bandında hangi işlemciyi önerirsiniz gelecek ay onu alırım çünkü
Öyle bir şey yaşanmaz korkmayın, sadece ekran kartınız işlemci sebebiyle otomatik olarak limitli çalışma davranışı içerisine girecektir. Şahsen OC işine girmenizi pek tavsiye etmiyorum, çok yorucu ve masraflı bakıyorum bu tarz sistemlerde. Çok istiyorsanız @304911'nin de belirttiği gibi X5450/5460 alıp OC yapıp kullanabilirsiniz. Ama benim önerim, şu anki anakartınızı ve işlemcinizi satıp, üzerine az miktar daha ekleme yapıp, 1156 soket bir anakart ve X3440 işlemci almanızı öneririm, hem OC'lu X5460'tan çok daha performanslı olacağı gibi, 1050'yi 0 darboğaz ile rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hatta bu X3440, OC sonrası RX 570'e kadar besleme yapabilecek kapasitede bir işlemci. Şu an işlemcinin ikinci elleri 80 TL, gittgidiyorda 120 TL civarı bir fiyata satılıyor. Anakartı da aynı şekilde 200-250 TL civarı fiyata bulabilirsiniz. Toplamda tahmini olarak 150-180 TL gibi bir masraf çıkar size bu yolla. Karar sizin.