GTX 1050 laptopa OC yapmak

umut777

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar. HP Notebook kullanıyorum. GTX1050 hariç bütün bileşenler işimi görüyor. GTX1050 son yıllarda kullandığım uçuş simulatorlerine yetersiz gelmeye başladı. 98 derece gören i7'mi soğutmak için MasterGel Maker Nano sipariş verdim. Stock termal macunla zorlamama rağmen 72 derecenin üstüne çıkmayan GPU'ma overclock yapmayı düşünüyorum, önerileriniz nelerdir? GPU 2 GB VRAM'le darboğaz yapar mı, yoksa az da olsa FPS rahatlar mı? Bilgisayarı yakar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayara zarar verme olayı artık eskide kaldı. Fazladan OC yaptığınızda bilgisayar otomatik OC'yi sıfırlıyor. MSI Afterburner, GPU Tweak 2 gibi uygulamalar ile değerleri yavaş yavaş arttırarak yapabilirsiniz.

Merhabalar. HP Notebook kullanıyorum. GTX1050 hariç bütün bileşenler işimi görüyor. GTX1050 son yıllarda kullandığım uçuş simulatorlerine yetersiz gelmeye başladı. 98 derece gören i7'mi soğutmak için MasterGel Maker Nano sipariş verdim. Stock termal macunla zorlamama rağmen 72 derecenin üstüne çıkmayan GPU'ma overclock yapmayı düşünüyorum, önerileriniz nelerdir? GPU 2 GB VRAM'le darboğaz yapar mı, yoksa az da olsa FPS rahatlar mı? Bilgisayarı yakar mıyım?
200 Clock, Memory olarak da 500 vermenizi öneriyorum. MSI Afterburner ile yapabilirsiniz. Bu belirttiğim ayarların üstüne çıkmak size kalmış.

Bu arada i7 işlemcinizi Undervolt ederseniz hem daha serin çalışır. ThrottleStop yükleyip ayrı bir konu açıp etiketlerseniz yardımcı olabilirim. Yoksa bilgisayarı ısınmadan mahvedersiniz. Termal macun pek çözüm olmayabilir işlemciniz için.

Yanıtlar için teşekkür ederim. İdeal sıcaklığı bulana kadar yavasş yavaş arttıracağım OC'yi. İdeal çalışma sıcaklığı nedir notebook için GTX1050'de? İşlemci undervolt'u da deneyeceğim teşekkürler.

Yanıtlar için teşekkür ederim. İdeal sıcaklığı bulana kadar yavasş yavaş arttıracağım OC'yi. İdeal çalışma sıcaklığı nedir notebook için GTX1050'de? İşlemci Undervolt'u da deneyeceğim teşekkürler.

Bir laptop GPU'su için 85'e kadar normal olduğunu düşünüyorum.

Yanıtlar için teşekkür ederim. İdeal sıcaklığı bulana kadar yavasş yavaş arttıracağım OC'yi. İdeal çalışma sıcaklığı nedir notebook için GTX1050'de? İşlemci undervolt'u da deneyeceğim teşekkürler.
Oyunun paket yüklemesine göre değişir. 200 Clock 500 Memory basıp R6 Ultra Grafikler ile oynadım. GPU 90 dereceydi. Ancak bazı oyunda hiç bu kadar olmuyor. Bence sınırları zorlamayın. Çok zorlayıcı bir oyunda 90'ı görebiliyor. Ki laptop'umun soğutması oldukça iyiydi. Boşta 35 derecede LoL de 66 derece oluyordu İşlemci. GPU 55 oluyordu. Dediğim gibi benim cihazda bile 90'ı gördüysem bence abartmaya gerek yok.

200 Clock 500 Memory verin yeterli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı