GTX 1050 Overclock Yapma

Kaan Çökelik

Kilopat
Katılım
24 Temmuz 2017
Mesajlar
54
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
GTX 1050 Overclock ekran kartına sahibim. MSI Afterburner programı ile overclock yapmak istiyorum, hangi ayarlarda yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
OC ayarı her bileşene özeldir. Basitçe overclock yapılacak iki bileşen var. Biri çekirdek hızı biri bellek hızı. Çekirdek hızı genellikle (VOLTAJSIZ) +100-200MHz arası verilebiliyorken bellek hızı +400-500'leri bulabiliyor.
Yapmanız gereken ilk olarak çekirdek frekansını 25'er 25'er arttırıp stabilite bozulana kadar devam etmek. Stabilite bozulunca bir önceki değere dönün ve aynısını bellek frekansı için yapın.
Mesela bende GTX 1050 kullanıyorum, çekirdek frekansım en fazla +125MHz yapabildim +130MHz yapınca oyun kapandı kendi kendine. Bellek frekansını çok zorlamadım +450MHz hızında bıraktım ve bu değerler voltajsız.
 
Yaptığım en ufak değişiklik ısının artmasına neden oluyor stres testi yaparken 71 derece oldu eski ayarlarına döndüm hemen 51 oldu
 
GTX 1050 varsayılan harika bir şekilde optimize edilmiş hiç gerek yok oc yapmaya zaten kutuda oc yazmasa bile 1050 modelleri oc li geliyor afterburner programından bakarsanız anlarsınız zaten :D
 
Otomatik OC yapmak derken ne kastediyorsunuz.
AfterBurner sizin için en iyi OverClock değerini buluyor. AfterBurner programının sağ üst kısmında OC yazan yere tıklarsanız program sizin için en uygun değerlere erişecektir. Bu işlem Bellek hızına etki etmez, sadece çekirdek hızına etki eder.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı