GTX 1050 Oyunlarda Takılma Sorunu

Helalol

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Benim 1TB 7200RPM bir HDD bulunmakta ve oyunlar takılıyor. HDD'nin bad sector ve okuma hızlarına baktım. Herhangi bir bad sector yok. Okuma hızı da en düşük 83, en yüksek 184 olarak bitirdi. Fakat oyunlarda mesela NBA 2K19 oynarken bazen oyunun altında mesela Lebron James'in istatistigi yüklenirken oyun bir anda takılıyor ve istatistik yükleniyor. Bu her oyunda geçerli. Sizce HDD den midir? PUBG hiç oynayamıyorum, saniyede bir drop ve takılma giriyor yardım edin.

Sistemim:
  • GTX 1050
  • i3 6100
  • 8GB 2133MHz
  • 400 +80 PLUS bir PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de HDD bozuk ve aynı takılmalar bende de oluyor hatta artık masaüstünde bile donmalar oluyor ve sonra ekran gidiyor.

Yazılımlarınızın güncel olduğunu ve oyunlarda PC'nizin oyunlardaki durumuna MSi Afterburner gibi programlardan takip edin. Eğer bir sıkıntı göremiyorsanız HDD'den veya RAM fazla kullanılıp yetersiz kaldığından kaynaklandığını düşünüyorum.

Şöyle birşey daha söyliyeyim bu kasma girerken gpu kullanımında düşüş yaşıyorum.Bu normal midir ?

Şöyle birşey daha söyliyeyim bu kasma girerken gpu kullanımında düşüş yaşıyorum.Bu normal midir ?
Normal olup olmaması değişiklik gösterir. Bu durumlar; Oyunların optimizasyon sorunları, işlemcinin ekran kartına darboğaz yapması... gibi durumlardan kaynaklanabilir. Bu durumu da görmek için dediğim gibi PC takip programlarıyla bakmanız gerekir. Technopat'ın MSİ Afterburner rehberine bakarak yapabilirsiniz.

Şimdi PUBG de test yaptım. Ekran kartı acayip dalgalı bir şekilde %40-97 arası gidip geldi 1080p de ve orta ayarlarda. Bu değerde normalde 99 olması gerekmiyormu? NBA 2K19 da ise ekran kartım %98-99 arası gidip geliyordu fakat gene oyunda takılmalar yaşanıyor dedigim gibi. Sizce sorun hdd denmidir yoksa ekran kartındamı ?

PUBG'de normal genel olarak o durum yaşanıyor PUBG'nin kodlamalarından kaynaklanan bir sorun. Evet, ekran kartı kullanımı %97-99 arası olması gerekli normal koşullarda. HDD'den kaynaklanıyor gibi duruyor. Yüklemelerde takılmalardan ötürü.

Tamam teşekkürler.Yüklemelerde oluyor SSD alıcam ve buraya sonucu yazacağım.Artık harddisk olduğuna eminim.Furmark testlerinde hem işlemciyi hem ekran kartını denedim gayet normal cıktı teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…