GTX 1050 Sistem GPU ve CPU Kullanımı Sorunu

Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. Dün GTX 1050 ekran kartı aldım ve taktım. Sorunsuz çalıştı. Fakat GTA 5 oynarken fark ettim ki GPU kullanmı ve CPU kullanımında orantısızlık var. GPU yer yer %60 olurken bazende %35-20 arası gidiyor. CPU'ya baktığımda ise %70 bazen %40 oluyor. Ve bu sayılar düşerken FPS de bir anda drop oluyor. Normalde 60 70 FPS değer alırken bir anda 30 civarına düşüyor. Sorun ne olabilir ? Darboğaz olmadıgını düşünüyorum. Bu arada sıcaklık değerleri ise CPU %80 civarı ve GPU %50-55 civarı.

Ek olarak: CS:GO, LOL, Payday2, ETS2 vb. oyunlarda FPS dropu yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar arkadaşlar. Dün GTX 1050 ekran kartı aldım ve taktım. Sorunsuz çalıştı. Fakat GTA 5 oynarken fark ettim ki GPU kullanmı ve CPU kullanımında orantısızlık var. GPU yer yer %60 olurken bazende %35-20 arası gidiyor. CPU'ya baktığımda ise %70 bazen %40 oluyor. Ve bu sayılar düşerken FPS de bir anda drop oluyor. Normalde 60 70 FPS değer alırken bir anda 30 civarına düşüyor. Sorun ne olabilir ? Darboğaz olmadıgını düşünüyorum. Bu arada sıcaklık değerleri ise CPU %80 civarı ve GPU %50-55 civarı.

Ek olarak: CS:GO, LOL, Payday2, ETS2 vb. oyunlarda FPS dropu yok.
Hocam konuyu hortlatıyorum fakat bu sorun ısı değerlerinden kaynaklanıyor olabilir .

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı