GTX 1050 Sistem için Monitör Tavsiyesi

SSHelm

Hectopat
Yer
istanbul küçükcekmece
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Merhaba, hemen konuya giriyorum. Yatagımın karşısında, bitişiğinde duvar var, yaklaşık 2 metre öteden göreceğim monitörü bunun için 32 inç monitör bakıyorum. Genel olarak RPG tarzı oyunlar oynamaktayım, FPS pek sevmiyorum. Sistem özellikleri soracak olursanız Monster Abra A5 V13.1 modeli var. GTX 1050 4 GB. Aradığım monitör özelliği mümkünse ince çerçeveli IPS ekran olması. Bütçem 1500 TL civarındadırİ tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bide bunu buldum neredeyse aradığım özelliklerde sadece fiyatının bu kadar düşük olması kuşkulandırdı yorumunuz nedir?

Çözüm
Hem IPS hem düşük ms hem de büyük boyutlu bir monitörü 1000-1500 TL arasına bulmanız biraz zor. Bir tık daha düşük ms'ye sahip ne TN kadar kötü ama IPS kadar kaliteli olmayan alttaki VA modele bir gözatabilirsiniz.

GTX 1050, 1080P kartı. 32'' de 1080P olacağı için pikselleri sayarsın neredeyse ki 32'' 1080P'de televizyon bulursun ancak. Yani 32'' kararını bir gözden geçir. İlla ki büyük olsun dersen 21:9 al.

Monitörün MS değeri 5MS, ghosting gibi şeyler rahatsız edebilir. Bu sorun değilse tercih edebilirsiniz.

2 metre mesafeden pikseller rahatsız etmez fakat yakın açıdan kullanırsa farkettirecektir. Zaten yakın açı için 4K monitör de kullanılmaz bence.

Hem IPS hem düşük ms hem de büyük boyutlu bir monitörü 1000-1500 TL arasına bulmanız biraz zor. Bir tık daha düşük ms'ye sahip ne TN kadar kötü ama IPS kadar kaliteli olmayan alttaki VA modele bir gözatabilirsiniz.

Çözüm

Aklımda bulundurucam çok güzel tavsiye, teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı