GTX 1050 Sistem ''Kali Linux /dev/sda1: clean'' Hatası

Kralsizeng

Hectopat
Merhaba, dün akşam Windows 7 kurulu sistemime Windows'u silip Kali Linux kurdum. Şimdi ise başlangıçta /dev/sda1: clean 351371/30269440 files 4266387/121064960 Blocks diye siyah ekran geliyor ve bu ekranda takılı kalıyor. Tek çalışan şey bilgisayarın açma kapama tuşu oluyor.

Sistem Özelliklerim:

Intel Pentium G3260
Nvidia GEFORCE GTX 1050
RAM: 4 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz bir hatayı Xubuntu üzerinde yaşadım. Ekran kartıyla ilgili bir hataymış. Türkçe kaynakların hiçbirinde bu durumun neden olduğu, nasıl düzeltilebileceği yazmıyor. Bu sorunu yaşayabilecek kişiler için kısaca ne yapmanız gerektiğini yazacağım.

Öncelikle bu sorun ekran kartı driverını düzgün yükleyemediğimizden oluyormuş.
Bilgisayarınızı başlattığınızda Ubuntu için gelişmiş seçeneceklere giriyorsunuz. Öncelikle sistem onarma gibi şeyleri deneyin ama pek işe yarayacağını sanmıyorum.
Ardından root kısmına giriyorsunuz ve sudo apt-get purge nvidia* yazıp enter tuşuna basıyorsunuz. Ardından işlemlerin bitmesini bekleyip reboot yazıp enter tuşuna basıyorsunuz ve bilgisayarınız 1-2 dakika sonra eski halinde başlatılıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı