GTX 1050 Sistem Yükseltme

nahata

Kilopat
GTX 1050 2GB, i3 3220 işlemci ve 8GB (2X4GB) DDR3 1333MHz RAM'li bir sisteme sahibim. Oynadığım bütün oyunlarda anlık takılmalar, donmalar ve PUBG/Fortnite gibi oyunlarda akıcılık sorunu yaşıyorum darboğaz yüzünden FPS'im 70-80 olsa dahi. (Minecraft'ta bile denedim.) Sistemi 3000 TL bir bütçe ile güncellemeye karar verdim. Maalesef ekran kartını şuanlık değiştiremeyeceğim için bir süre daha kullanacağım. Oynadığım oyunlar competitive oyunlar olduğu için genelde düşük grafiklerde oynuyorum. Bu yüzden ekran kartının sorun çıkaracağını sanmıyorum düşük ayarlarda 70-80 FPS akıcı bir şekilde oynatsa yeter. Kendi araştırmalarım sonucu aşağıdaki gibi güncellemeye kadar verdim ama sizlere de sormak istedim.

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Socket AM4 3.9GHz 19MB Önbellek 65W İşlemci
Anakart: Asus Prime B450M-K AMD B450 DDR4 3200MHz Soket AM4 mATX Anakart
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB(2x8GB) 3200MHz DDR4 Ram

Toplamda 2600 TL civarı bir şey yapıyor. Ryzen ile Intel arasında kararsız kaldım ama Ryzen daha iyi gibi geldi gözüme. Sizin de önerilerinizi bekliyorum ve ayrıca bu sistem için PSU da önerirseniz sevinirim.

Ryzen daha ileriye dönük bir sistem olur, Intel alırsanız bir süre sonra yine değiştirmek zorunda kalırsınız ve bu size pahalıya patlar emin olabilirsiniz. RAM'ler de gayet güzel alınabilir ancak bir GTX1050 kullancısı olarak konuşuyorum kart pek performanslı değil, özellikle yeni nesil oyunları oynamak imkansız gibi bir şey. PUBG'yi düşük ayarlar (sadece dokular orta) 1366x768 çözünürlükte oynuyorum yine FPS drop yaşıyorum. Tabii benim belleklerim 8GB 2400Mhz o da fark yaratacaktır ama GTX1050 benchmarklarına bakmanız iyi olabilir.

Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16 Fiyatı Bu RAM'den iki tane alırsınız 660 TL eder.
İşlemci olarak R5 2600: AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci Fiyatı (1160 TL)
Anakart: Gigabyte B450M Anakart Fiyatı - Vatan Bilgisayar ( 500 TL)
PSU olarak da şu olabilir: SilverStone 550W Essential Serisi 80+ Bronze Güç Kaynağı (350 TL)
Toplamda 2670 TL. Elinizdeki GTX1050'i 400 TL'ye satıp diğer bileşenleri de değeri ne ederse o fiyata satar RX570 alırsınız.

Hepinize önerileriniz için teşekkür ederim. Hocam forumda okuduğum bazı konularda Ryzen işlemciler için en düşük 3000MHz alın diyorlardı. Bende anakart destekliyorken 3200MHz almak istedim. Ekran kartı öneriniz için de çok teşekkür ederim ama ben ilerde daha yüksek bir kart ile güncellemek istiyorum o yüzden GTX 1050 düşük-orta ayarlarda bu işlemci ile akıcı oynatamaz mı beni PUBG ve Fortnite gibi oyunlarda? Şu anda bu işlemci ile oyun için 80 FPS'leri görebiliyorum çünkü.

Hepinize önerileriniz için teşekkür ederim. Hocam forumda okuduğum bazı konularda Ryzen işlemciler için en düşük 3000MHz alın diyorlardı. Bende anakart destekliyorken 3200MHz almak istedim. Ekran kartı öneriniz için de çok teşekkür ederim ama ben ilerde daha yüksek bir kart ile güncellemek istiyorum o yüzden GTX 1050 düşük-orta ayarlarda bu işlemci ile akıcı oynatamaz mı beni PUBG ve Fortnite gibi oyunlarda? Şu anda bu işlemci ile oyun için 80 FPS'leri görebiliyorum çünkü.
Oynatır acelesi yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı