GTX 1050 sisteme i9 9900K yükseltmesi

Lenka

Megapat
Yer
Ataşehir
Merhabalar,

6000 TL civarı bütçe ile RAM + Anakart + İşlemci satın almak ve sistemi yükseltmek istiyorum. Grafik açan birisi değilim, düşük grafik ayarları kullanmayı tercih ediyorum. İleriki dönemde ekran kartını da yenilemeyi düşünüyorum. Uzun ömürlü ve ileriye dönük olacağını unutmayın, bu sistemler hariç bir düşünce veya isteğim yok. Fakat yalnızca içine NVIDIA dahil bir sistem önerirseniz ona da açığım.

İki alternatifim var;

Sistem 1 4000 TL
Intel Core i5-9600K
Corsair Vengeance RGB Pro 16GB Kit 3600 MHz CL18
ASUS TUF Z390M-Pro Gaming
Sistem 2
Intel Core i9-9900K 6000 TL

Merhabalar,

6000 TL civarı bütçe ile RAM + Anakart + İşlemci satın almak ve sistemi yükseltmek istiyorum. Grafik açan birisi değilim, düşük grafik ayarları kullanmayı tercih ediyorum. İleriki dönemde ekran kartını da yenilemeyi düşünüyorum. Uzun ömürlü ve ileriye dönük olacağını unutmayın, bu sistemler hariç bir düşünce veya isteğim yok. Fakat yalnızca içine NVIDIA dahil bir sistem önerirseniz ona da açığım.

İki alternatifim var;

Sistem 1 4000 TL
Intel Core i5-9600K
Sistem 2

Bu sistem ile kullan, eğer para harcamak istiyorum diyorsan 2 ay daha bekle 10. nesil işlemciler yolda onu alırsın bende 10. nesil bir işlemci alacağım.

Merhabalar,

İki alternatifim var;

Sistem 1 4000 TL
Intel Core i5-9600K
Sistem 2

İleriki dönemlerde ekran kartını yenileyecekseniz 2. sistemi almak daha mantıklı olur. Ancak her iki sistem içinde 3600 MHz RAM fazla 3000 MHz yeterli olur diye düşünüyorum. Bu şekilde fazla kalan para ile anakartı birazda olsa yükseltebilirsiniz.

AMD düşünmüyorum.
Ryzen düşündünüz mü?
Daha ucuz bir RAM alınabilir.
Hayır, en iyi RAM'lerden birisi bu. RAM düşürülmeyecek, Anakart değişmeyecek. Bu iki sistemden birisi alınacak veya Ekran Kartı içeren bir sistem tavsiyesi alacağım.
İleriki dönemlerde ekran kartını yenileyecekseniz 2. sistemi almak daha mantıklı olur. Ancak her iki sistem içinde 3600 MHz RAM fazla 3000 MHz yeterli olur diye düşünüyorum. Bu şekilde fazla kalan para ile anakartı birazda olsa yükseltebilirsiniz.
Anakart yeterince yüksek, Technopat'ın Sistem Tavsiyeleri makalesinden aldım. Ram'leri de düşürmeyeceğim.

Bu sistem ile kullan, eğer para harcamak istiyorum diyorsan 2 ay daha bekle 10. nesil işlemciler yolda onu alırsın bende 10. nesil bir işlemci alacağım.
2 Ay beklersem bu parayı hemen bitiririm, şuan almam gerekiyor i9900K yeterince kuvvetli ve uzun ömürlü. Lütfen bu iki sistem birisi hakkında veya Ekran Kartı içerecek bir sistem hakkında öneride bulunun.
İyi de İntel sistemler için yüksek frekans hızlarına gerek yok. AMD tabanlı olsaydı 3600 MHz olması normal olurdu.
Para kontrolü problem değil, böyle olmasını istiyorum. Lütfen birinci veya ikinci sistem hakkında seçim önerisi verin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı