GTX 1050 Sisteme işlemci önerisi

SPOKoner

Hectopat
Arkadaşlar elimde,

MSI H110m Pro VD anakart
Intel Pentium g4400
Aegıs 8 GB 2133 MHz RAM
MSI GTX 1050 2GB OC
450W 350 peak değerinde PSU
500 GB WD hard disk ve 240 GB SSD

Arkadaşlar elimde bu sistem mevcut. PUBG, WW2 gibi oyunları oynayabiliyorum rahatca bu sisteme işlemci yükseltmesi yapmak istiyorum. Aklımda 2 işlemci var. i5 7600k ve i7 7700k var. (işlemciye overclock düşünmüyorum).
Sorum ise,
1) Ben bu PC ile aynı anda video çekip oyun oynamak istiyorum sizce öneriniz hangisi?
2)Bu iki işlemciden biri aldığımda PSU yeterli gelir mi gelmezse PSU önerileriniz neler?
3)Bu iki işlemci için Intel'in normal stock fanı yeterli kalır mı? Ve tavsiyeleriniz.

Cevap veren herkeze şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle K serisi işlemcilerde fan çıkmıyor diye biliyorum. Eğer fan almaya bütceniz varsa i7 7700k düşünebilirsiniz ama eğerki bütçeniz yetmiyorsa benimde rhatlıkla kullandığım i7 6700 ü önerebilirim

i7 7700k almanı tavsive ederim. Soğutucu ise hava soğutucu olarak Thermaltake FRIO EXTREME alabilirsin. Güzel bir soğutucu. Sıvı soğutma alırsan daha iyi olur bence
Her zaman yüksek model en iyisidir.

Dostum i7 7700k kesinlikle tercih etmem senin için çünkü çok gereksiz olur i5 7600k fazlasıyla o kartı besleyecektir keşke ekran kartını biraz daha yüksek tutsaydın en azından Ti modeli.

İ7 6700 güzel bir seçenek sizin için.

i7 7700k biraz fazla olabilir. i5 7600k rahatlıkla besler GTX 1050'yi.

K serisi işlemcilerden fan çıkmıyor. i5 7 veya 8. nesil olanlara yönelebilirsiniz.
i5 işlemci alıp yanına bir de RAM kondurarak çiçeklendirebileceğiniz gibi, dandik stok fanı değiştirebilirsiniz. i7 ihtiyacınızın çok üzerinde.

Şuan aklımda olan işlemci i5 7600 hem performansı iyi bence hemde güç tüketimi az vatana KDV indirimi gelirse 933 lira bir fiyatı olacak üstüne570 lira bütcem kalıyor onunlada ya psu yada ram alabilirim.Sizce nasıl?

Son derece iyi bir yönelim olur. 570 liralık bütçenizle 200 liraya FSP FSP500-60AHBC 500W 80+ PFC Aktif Power Supply Fiyatı bu PSU'yu, 280 liraya da 4 GB Ram ilavesi yapabilirsiniz GSKILL 4GB Aegis DDR4 2133Mhz CL15 1.2V Tek Modül Ram

Dostum bu arkadaşın önerisi yönünde ilerle, o isteme 16gb Ram mutlaka tak veya 8+4 de olur ama mutlaka çıkar rahatlaması için, aksi takdirde bazı oyunlarda drop vs yersin Ram'den kaynaklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…