GTX 1050 sisteme overclock yapılırsa FPS artar mı?

howl ubbs

Decapat
Daha fazla  
Sistemim
GTX 1050
i5 7400.
8 GB RAM
100 70 FPS arası bir FPS alıyorum ancak yetmiyor, monitörüm 240 Hz ama sistem alamam başka şehre taşınmayı düşünüyorum, overclock daha önce yapmadım bir bilgim de yok ancak yaparsam FPS artışı olur mu?

Cayır cayır yanmasına karşılık 10 15FPS daha fazla alabilirsin, ama dengesizlik olursa grafiksel hatalar oluşmaya başlar. Abartırsan hasara bile yol açabilir.

Sistemim.
GTX 1050.
i5 7400.
8 GB RAM.
100 70 FPS arası bir FPS alıyorum ancak yetmiyor, monitörüm 240 Hz ama sistem alamam başka şehre taşınmayı düşünüyorum, overclock daha önce yapmadım bir bilgim de yok ancak yaparsam FPS artışı olur mu?

Overclock yapmana gerek yok ki. Undervolt yapsan, sicaklik dusecegi icin kendini daha fazla Boost'lar boylelikle hem sicaklik dususu, hem de FPS artisi yasamis olursun. Undervolttan sonra sicaklik ve aldığın FPS durumlarina gore overclock isine giris.

Arttırabilirsin fakat bunun yanında aşırı ısınma mavi ekran hatta OC yapılan parçanın bozulmasına kadar yolu var. Alacağın miktara karşılık için değmeyecektir. GTX 1060 6 GB 1070 8 GB alman daha sağlıklı işlemci degismek istemiyorsan.

UV konusunada bulaşma elindeki kart zaten 75W güçlü değil ısınma durumu falan da mevcut olmayacaktır ufak tefek MSI Afterburner üzerinden bellek ve frekans arttırabilirsin abartmadan.

Undervolt ne oluyor ilk defa duydum.

Ben FACEIT oynuyorum genelde ve takılma oluyor CS2'nin de optimize sorunlarıyla beraber oyun zevki vermiyor oynanmıyor yani amacım biraz da akıcı oynamak.

Undervolt ne oluyor ilk defa duydum.

Atıyorum 1.35 voltta 85 derece oluyorsa, 1.20 voltta 75 dereceye düşüyor (değişebilir). Yani, sıcaklık limitinden kendini kısmıyor, ve daha iyi performans verebiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı