GTX 1050 Sistemin GPU Kullanımı Aniden Düşmesi

Kuyumcu Tavşan

Decapat
Merhaba bu soruna hala çözüm bulamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim. Bilgisayarım Fortnite'i yüksek ayarlarda 60FPS civarı kaldırıyor ama patlama anlarında ya da rakiple karşılaşınca çıkan efektlerde oyun bir anda donuyor. MSI Afterburner ile değerlerinin ekran görüntüsünü yakaladım, altta göstereceğim. En üstteki Mhz değeri normalde 1700 civarındaydı ama denemek için arttırmıştım ama işe yaramadı. Sorunu çözebilmek için ne yapmalıyım? (Ekran görüntüleri sırasıyla: Donmadan önce, donduğu an.)

Bir de ekran görüntüsünde çıkmamış ama GPU kullanımı düştüğünde FPS de aniden çok aşağılara inip geri yükseliyor, işte o arada da donuyor.

Bilgisayarımın Özellikleri:
  • i3 7100
  • GTX 1050 2GB 128Bit
  • 8GB RAM
  • 128GB SSD
    dsfsfd.png
    Desktop Screenshot 2018.07.28 - 22.01.55.70.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk başta ekran kartı sürücünüz güncel mi ona bakın. Güncelse ekran kartınıza patlama efektleri fazla geliyor. Geforce Experience kurulu ise ordan optimum ayarlara bakarmısınız. Optimum ayarlar en yüksekte ise ayarları el ile düşürmeyi deneyebilirsiniz.

İlk başta ekran kartı sürücünüz güncel mi ona bakın. Güncelse ekran kartınıza patlama efektleri fazla geliyor. Geforce Experience kurulu ise ordan optimum ayarlara bakarmısınız. Optimum ayarlar en yüksekte ise ayarları el ile düşürmeyi deneyebilirsiniz.
Kontrol ettim evet ekran kartı sürücüsü güncel, optimum ayarların bir tık altını deneyeceğim şimdi.
İlginç şimdi de art arda Crash Report vermeye başladı, kendini kapatıyor. En iyisi format atıp tekrar kurmak, sizce? Nasıl bir yol izlemeliyim?
adsasd.png

Son düzenleme:
Açıksası sistemde sıkıntı yok gibi. Klasik sil yükle yöntemini kullanabilirsiniz. Bende de Lol istemcisi kasıyordu klasik sil yükle yöntemi sorunu çözmüştü. :D
Ve overclock etmeyin parçaları. Crash sebebi o da olabilir.

Açıksası sistemde sıkıntı yok gibi. Klasik sil yükle yöntemini kullanabilirsiniz. Bende de Lol istemcisi kasıyordu klasik sil yükle yöntemi sorunu çözmüştü. :D
Ve overclock etmeyin parçaları. Crash sebebi o da olabilir.
Teşekkürler cevap için. Overclock etmeyin dediniz ya, o işlem alttaki ekran görüntüsündeki yerden mi yapılıyor? Ben de buradan bilmeden ayar yapmıştım. Veya doğru kullanabilirsem donma sorunu çözülebilir mi?
dsadas.png

Teşekkürler cevap için. Overclock etmeyin dediniz ya, o işlem alttaki ekran görüntüsündeki yerden mi yapılıyor? Ben de buradan bilmeden ayar yapmıştım. Veya doğru kullanabilirsem donma sorunu çözülebilir mi? Eki Görüntüle 318968
Doğru kullanılırsa çözülebilir. Ama bulaşmamanı öneririm. Aşağıda yenile butonu var ona basıp OK tuşunu basın. Normal freakanslara dönecektir. Ve de fortnite ı silip yüklediniz mi? :) Bu arada başka benchmarklar da çalıştırıp bu sorunun fortnite a özel olup olmadığını belirleyebilir misiniz?

Biraz overclock yapabilirsin.Anlatayım bir tane gpu stress testi programı ediniyosun,testi başlatıyosun afterburnerdan önce fan speedi oto dan çıkarıp 100e çekiyorsun sonra memory clocku 10 ar 10 ar artırıyorsun o ara da sıcaklığa bakıyosun 80 derece üstü risklidir.Memory ortalama düzeye geldiğinde core clocku aynı şekilde artırıyorsun, o da ortalama değerlere geldiğinde stres testinde en az yarım saat beklet sistem sıcaklığına dikkat et eğer sıcaklık stabil değerlerde ise overclock başarılıdır kartı yakıcam diye de korkma yeni nesil kartlarda koruma var belli bir ısıya geldiğinde kendini kapatıyor ama sen de ona güvenip çok ani işlemler yapma dikkatli yap.Stres testi programı için FurMark'ı öneririm gayet iyi takıldığın bir yer olursa sorabilirsin benim kartımda aynı kart.Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı