GTX 1050 Ti 120 FPS'de ekran takılması

Khimaria

Kilopat
Daha fazla  
Daha önce konu açmıştım fakat uzun uzun konuşmamıza rağmen bir şekilde çözüm bulamadık. Sıkıntıyı benden istenen verilere göz atarken saptayabildim, oyunlarda FPS 120 ve çevresine doğru düşüş gerçekleştirdiğinde işlemci ya da ekran kartının zorlanması gibi kasıntı şeklinde bir görüntü ortaya çıkıyordu. Ani FPS düşüşlerinden olacağını düşünerek üstüne gitmedim fakat FPS sabitlerken tam olarak 120 seçeneğini seçtiğimde o rahatsız edici akıcılığı bozan, sanki bilgisayarı kasıntıdan öldürecek gibi olan sorunla karşılaştım. Sonra ise 70 80 140 150 FPS gibi değerleri denediğimde çok daha akıcı olduğunu fark ettim.(120 FPS'de yaşanan sıkıntının aynısı 60 FPS'de de gerçekleşti).Oyunlarda akıcılık bir anda gittiği için oynanmayacak bir hal alıyor çok sinir bozucu ve odaklanmayı,oyunu oynamayı engelleyen bir sıkıntı çekiyorum umarım yardım edebilirsiniz. Çözümünüz düşündüğünüz, bildiğiniz herhangi bir şey olursa benimle paylaşırsanız çok iyi olur. Sistem özelliklerini ve monitörü merak edenler olacaktır onlarda şu şekilde:

Nvidia GTX 4GB 1050 Ti
Intel i3-4160
Acer KG221QBMIX 21.5''1ms 75Hz Freesync
(Darboğaz gibi bir sıkıntı yok isterseniz onların verilerini de koyabilirim işlemciyi çok yoran bir oyun oynamıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende senin gibi bir sorun ile karşılaştım oyun donuyor bilgisayarımın hoparlöründen garip sesler geliyordu. Tabi format atmadım çünkü sorun harddiskimde çıkmıştı. Sorunu ilk tespit etmemiz lazım HDD Tune ile harddiskini güzel bir tam tarama gerçekleştir. Sorun çıkmaz ise ekran kartını DDU ile kaldır tekrar en güncel sürücülerini yükle. GeForce Experince'nin GameReady driverlerini kur eğer kurmadıysan. Sıcaklık değerlerine göz at (işlemci,ekran kartı) mümkünse normal değerlerde olsun. Bios sürümünü güncelleştir, DirectX yapılandır (tekrar kur). RAM'ini temizle, Bilgisayarını virüs ve çöp dosyalar için bakım yap. Ekran kartı fanını manüel'e al %50 olsun, CPUCore gibi oyun fps yardımcısı yazılımlar indirerek dene.

Bende senin gibi bir sorun ile karşılaştım oyun donuyor bilgisayarımın hoparlöründen garip sesler geliyordu. Tabi format atmadım çünkü sorun harddiskimde çıkmıştı. Sorunu ilk tespit etmemiz lazım HDD Tune ile harddiskini güzel bir tam tarama gerçekleştir. Sorun çıkmaz ise ekran kartını DDU ile kaldır tekrar en güncel sürücülerini yükle. GeForce Experince'nin GameReady driverlerini kur eğer kurmadıysan. Sıcaklık değerlerine göz at (işlemci,ekran kartı) mümkünse normal değerlerde olsun. Bios sürümünü güncelleştir, DirectX yapılandır (tekrar kur). RAM'ini temizle, Bilgisayarını virüs ve çöp dosyalar için bakım yap. Ekran kartı fanını manüel'e al %50 olsun, CPUCore gibi oyun fps yardımcısı yazılımlar indirerek dene.
Dostum çok fazla format attım, her seferinde en güncel sürücüleri yükledim kaldırıp yükleme işlemlerine sence gerek var mı ?

Düşük çözünürlüklerde monitör 60hz olarak oynatıyor oyunu, ama yukarıdaki soruna çok benzer şekilde kasıntı yaparak akıcılığı yok ederek oynatıyor.Acaba anakart ve ekran kartı ile ilgili bir problem olabilir mi ya da monitör ? Bunları öğrenebilme şansım var mı acaba herhangi bir şekilde ?

Kimsenin bir fikri yok herhalde ya da konuyu görmüyorlar :( Çok çaresiz kaldım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı