GTX 1050 Ti çift monitör sistemde Alt-Tab atılınca sistem çöküyor

Sheriffxd0

Decapat
Daha fazla  
RAM
16GbRam DDR4
Ekran kartı
GeForce GTX 1050 Ti 4GB
Anakart
Asus b650M PRO
İşlemci
i5 10400F 10th
Merhbalar ben dün monitör almıştım 200Hz 60 Hz olan monitörümü ikinci monitör olarak 200 Hz olan ise 1. olarak kuıllanyorum ekran kartım GeForce 1050 Ti 4 GB LoL ve Valorant'ta Alt Tab attığımda iki ekran da kararıyor ve GPU hatası veriyor verdiği hata şu.

Fatal error: [File:C:\fbroot\Engine\Source\Runtime\Windows\D3D11RHI\Private\D3D11Util.cpp] [Line: 255] device->createbuffer(&desc, null, UniformBufferResource.GetInitReference()) failed with error DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED DXGI_ERROR_DEVICE_RESET at C:\fbroot\Engine\Source\Runtime\Windows\D3D11RHI\Private\D3D11UniformBuffer.cpp:151

image-_1_.png

image-_1_.png

Ekran kartını sildim tekrar yükledim sürümlerini sildim unistalldan tekrar yükledim fakat çözüme ulaşamadım sadece bu hatayı LoL ve Valorant'ta alıyorum. Bazen oluyor Valorant'ta oyuna gırdığımde Alt Tab atarsam eğer öbür monitöre fareyi geçirdiğimde iki monitörde siyah ekran olup Valorant kendını kapatıyor LoL'de de aynı sorun fakat diğer oyunlarda bu sorunu almıyorum yardımcı olacak arkadaş varsa sevinirim.

1.monitör Gigabyte 200Hz.
2.monitör ASUS 60Hz.

Son düzenleyen: Moderatör:
1050 Ti artık yaşlı bir kart. Biri 200Hz diğeri 60Hz iki monitör arasındaki o devasa farkı Alt Tab sırasında yönetemeyip sürücüyü çökertiyor muhtemelen. Aldığın hata direkt buna işaret.
Ana monitörü Windows'tan bir 144Hz'e çekip dene. Düzelirse kartın bant genişliği o farkı kaldıramıyor demektir. LoL ve Valorant ayarlarından görüntüyü penceresiz tam ekran yap. Alt Tab yaparken ekran kararması biter kart daha az zorlanır. NVIDIA Denetim Masası'ndan güç yönetimi modunu maksimum performansa al. Sürücüyü normal silmişsin ama DDU ile güvenli modda temizlemeden tam silinmiyor maalesef. DDU ile bir süpürüp en güncelini kur.
Büyük ihtimalle o Hz farkından kart sapıtıyor, bir 144'e çekip dene bakalım ne olacak.

1050 Ti artık yaşlı bir kart. Biri 200Hz diğeri 60Hz iki monitör arasındaki o devasa farkı Alt Tab sırasında yönetemeyip sürücüyü çökertiyor muhtemelen. Aldığın hata direkt buna işaret.
Ana monitörü Windows'tan bir 144Hz'e çekip dene. Düzelirse kartın bant genişliği o farkı kaldıramıyor demektir. LoL ve Valorant ayarlarından görüntüyü penceresiz tam ekran yap. Alt Tab yaparken ekran kararması biter kart daha az zorlanır. NVIDIA Denetim Masası'ndan güç yönetimi modunu maksimum performansa al. Sürücüyü normal silmişsin ama DDU ile güvenli modda temizlemeden tam silinmiyor maalesef. DDU ile bir süpürüp en güncelini kur.
Büyük ihtimalle o Hz farkından kart sapıtıyor, bir 144'e çekip dene bakalım ne olacak.

Sanırım ekran kartı desteklemiyor ekran kartından kaynaklı sorun yaşıyorum 165 Hz'e ındırdım bıraz düzeldi yine kapandı ama hata almadım Valorant'ta çökme yaşamadım 200 de hiçbir sekılkde Alt Tab attıgımda siyah ekran verıyordu kapatıyordu 165'e çektim biraz düzeldi (cok değil) sanırm ekran kartını değişmem lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı