GTX 1050 Ti CS:GO FPS düşmesi

krasnodar

Yoctopat
Daha fazla  
Son birkaç gündür CS:GO'da FPS'im 250-300 iken bir anda 80 90'a düşüyor. 4 5 dakika sonra düzeliyor, aynı zamanda oyunun akıcılığı gidiyor. Bazen de FPS düşmesi giriyor 30 40 saniye boyunca. Önceden böyle bir sorun yoktu. Sistemimle alakalı olacağını sanmıyorum çünkü yeni olan bir şey önceden böyle bir şey olmuyordu.
(Güncellemeler tam)

Sistemim:
İşlemci: Intel i5 3570
Ekran Kartı: GTX 1050 Ti
RAM: 16 GB RAM
Depolama: 512 GB SSD

İşlemci etkiliyor. Sanırım işlemciniz ısındığı için bu dropları yaşıyorsunuz. İşlemci değiştirmeden en düşük bütçeyle maksimum yapılabilecek şey bilgisayarın tozlarını almak ve işlemci macunu değiştirmek olacaktır. Ama yeni işlemci alırsanız zaten sistem rahatlar.

İşlemcin bir tık geride kalıyor artık eski işlemci kullanıyorsun değiştirirsen problemin gider
Peki neden 2 gün öncesine kadar hiç bir şeyi yoktu durduk yere ne olmuş olabilir oyuna büyük güncelleme falan da gelmedi, bunu merak ettim. Başka oyunlarda hiç bir problem yok.

Sıcaklıkları kontrol et istersen bi
Sıcaklıkları normal kontrol etmiştim.

İşlemci etkiliyor. Sanırım işlemciniz ısındığı için bu dropları yaşıyorsunuz. İşlemci değiştirmeden en düşük bütçeyle maksimum yapılabilecek şey bilgisayarın tozlarını almak ve işlemci macunu değiştirmek olacaktır. Ama yeni işlemci alırsanız zaten sistem rahatlar.
Anladım deneyeyim bi onları düzelmezse tek çare değiştirmek gibi gözüküyor, bir de şöyle bi sıkıntı var benim anakartım 3. nesile kadar işlemci destekliyor işlemciyi değiştirmek için anakartı da değiştirmem gerek sizin öneriniz nedir? Ben pek değiştirme taraftarı değilim çünkü 2 gün öncesine kadar hiç bir problemi yoktu ve şuanda farklı oyunlarda da bir problem yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Dediklerinizi deneyeceğim.

Anladım deneyeyim bi onları düzelmezse tek çare değiştirmek gibi gözüküyor, bir de şöyle bi sıkıntı var benim anakartım 3. nesile kadar işlemci destekliyor işlemciyi değiştirmek için anakartı da değiştirmem gerek sizin öneriniz nedir? Ben pek değiştirme taraftarı değilim çünkü 2 gün öncesine kadar hiç bir problemi yoktu ve şuanda farklı oyunlarda da bir problem yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Dediklerinizi deneyeceğim.
Temizlikten sonra hala devam ediyorsa sanırım yazılımsal veya oyundan dolayı olabilir. Başka oyunlarda droplar yaşıyor musunuz?

Temizlikten sonra hala devam ediyorsa sanırım yazılımsal veya oyundan dolayı olabilir. Başka oyunlarda droplar yaşıyor musunuz?
Az önce temizliği bitirdim zaten fazla bir şey yoktu hafif tozlanmıştı macunu kontrol ettim yenilenecek kadar bitmiş değil, başka oyunlarda böyle drop yaşamıyorum sadece CS:GO da oluyor.

CS:GO'da kullanım değerleri kaç? MSI Afterburner ile bakar mısınız.
Hocam kusura bakmayın yeni vaktim oldu, az önce test edecektim fakat MSI Afterburner CS:GO da çalışmadı bende görev yöneticisinden ekran görüntüsü aldım bırakıyorum buraya.

İlk resim FPS in düşmüş hali 2. resimde de 1 2 dakika sonra düzelmiş hali.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 33
  • 2.png
    2.png
    2,4 MB · Görüntüleme: 32
  • 3.PNG
    3.PNG
    78 KB · Görüntüleme: 31
  • 4.PNG
    4.PNG
    68,6 KB · Görüntüleme: 33
Peki neden 2 gün öncesine kadar hiçbir şeyi yoktu durduk yere ne olmuş olabilir oyuna büyük güncelleme falan da gelmedi, bunu merak ettim. Başka oyunlarda hiçbir problem yok.

Sıcaklıkları normal kontrol etmiştim.

Anladım deneyeyim bir onları düzelmezse tek çare değiştirmek gibi gözüküyor, bir de şöyle bir sıkıntı var benim anakartım 3. nesile kadar işlemci destekliyor işlemciyi değiştirmek için anakartı da değiştirmem gerek sizin öneriniz nedir? Ben pek değiştirme taraftarı değilim çünkü 2 gün öncesine kadar hiçbir problemi yoktu ve şu anda farklı oyunlarda da bir problem yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Dediklerinizi deneyeceğim.

Ufak güncellemelrde gelse işlemcin bir süre sonra geride kalacaktı ve o süre de doldu sürekli gelişiyor oyunlar yazılımlar normal o işlemcide öyle olması he dersen ki ben inanamıyorum mantığıma saçma geliyor dersen o zaman çak temiz bir format yükle Valorant'yu dene bakalım ne olacak ekran kartına gelen güncelleme bile etkiler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı