GTX 1050 Ti Düşük FPS Sorunu

ensarkose

Kilopat
Merhaba, bundan 3-4 ay önce bilgisayarıma Asus GTX 1050 Ti taktırdım fakat FPS'im hiç yüksek değil. LoL'de 60-70 FPS'i bazen geçmiyor bile ki LoL yüksek bir oyun bile değil. Fortnite gibi oyunlarda da aynı şekilde 60-70 FPS. Bazıları darboğaz olabilir diyor, bazıları olamaz diyor. Sorunu bir türlü bulamadım
  • İşlemci: AMD A10-7800 4C+8G 3.50 GHz
  • Anakart: HP 2B52
  • RAM: 8 GB (tek)
Format vs. de attım aynı şekilde ve ısınma sorunu yok 3-4 saat oynuyorum, 50-60 dereceleri geçmiyor.

Merhaba, bundan 3-4 ay önce bilgisayarıma Asus GTX 1050 Ti taktırdım fakat FPS'im hiç yüksek değil. LoL'de 60-70 FPS'i bazen geçmiyor bile ki LoL yüksek bir oyun bile değil. Fortnite gibi oyunlarda da aynı şekilde 60-70 FPS. Bazıları darboğaz olabilir diyor, bazıları olamaz diyor. Sorunu bir türlü bulamadım
  • İşlemci: AMD A10-7800 4C+8G 3.50 GHz
  • Anakart: HP 2B52
  • RAM: 8 GB (tek)
Format vs. de attım aynı şekilde ve ısınma sorunu yok 3-4 saat oynuyorum, 50-60 dereceleri geçmiyor.

Bu videodan anlayacağıma göre sanırım işlemci yetersiz kalıyor. Lakin DDU ile eski sürücüleri kaldırıp, temiz Nvidia kurun. Belki de APU'yu kullanıyordur oyunlar, sanmıyorum gerçi ama DDU ile deneyin derim.

Bu videodan anlayacağıma göre sanırım işlemci yetersiz kalıyor. Lakin DDU ile eski sürücüleri kaldırıp, temiz Nvidia kurun. Belki de APU'yu kullanıyordur oyunlar, sanmıyorum gerçi ama DDU ile deneyin derim.
Format atmadan önce DDU ile eski sürücüleri kaldırıp denemiştim. Ama fark olmadı sorun işlemcidense nasıl bir işlemci tavsiye edersiniz ? Bütçem pek yok oyüzden uygun fiyatlı olması da önemli.

2.el X4 840, 860K bulabilirseniz, yanında bir de FM2+ anakart iyi olacaktır. Çünkü anakartınızı bilmiyorum, büyük ihtimalle hazır bir kasaya ait?
Evet anakartım hazır kasaya ait bir anakart. Bu önerdiğiniz işlemci baya ucuz bir işlemci GTX 1050 Tİ 4 GB yi besleye bilir mi ? Çünkü başka önerilerde intel g5400 falan önermişlerdi yada i3 gibi bu baya uygun geldi.

Evet anakartım hazır kasaya ait bir anakart. Bu önerdiğiniz işlemci baya ucuz bir işlemci GTX 1050 Tİ 4 GB yi besleye bilir mi ? Çünkü başka önerilerde intel g5400 falan önermişlerdi yada i3 gibi bu baya uygun geldi.
600₺'lik bir bütçe ile g5400+h110m vb. bir anakarta geçmek üstüne ddr4 ram almak resmen imkansız. Geçseniz bile ileride yeni bir anakart ve işlemci almanız gerekecek. Dediğimi yaparsanız tekrardan iyi bir bütçe ayırıp çok daha yüksek bir sisteme yükseltebilirsiniz.

Tekrardan FM2+ gibi ölü bir sokete yatırım yapmanız yanlış olur ama isterseniz uygun fiyatlara 860k,880k almaya çalışabilirsiniz.Unutmayın FM2+'nın en iyi işlemcisi 880k ile bile 1050Ti tam performansını vermez. 600TL fena bir bütçe değil üstelik DDR3 RAM de hazır. Elinizdekileri de 300-350 civarına satıp 2.,3.,4. nesil Intel işlemci ve anakart bakabilirsiniz. Örneğin i5 4460,İ5 4690,-H81,H97. Bu arada darboğaz kesinlikle var. Kendiniz de MSI Afterburnerden kontrol edebilirsiniz GPU kullanımınız GTA5'de mesela %45'in üstüne çıkmadığına eminim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı