GTX 1050 Ti DVI to VGA görüntü problemi

tamer.cihan1

Decapat
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi günler, uzun zamandır yaptığım araştırmalar sonucu çözemediğim problemimi sizlerle çözüme kavuşturmak istiyorum. 1050 Ti ekran kartı kullanıcısıyım, ilk başlarda HDMI to VGA kablosu ile monitörümü sıkıntısız kullanmaktaydım, şu an DVI to VGA kablosu kullanıyorum ve monitörümde sadece 1024x768 çözünürlüğünü ufak sıkıntılarla alabiliyorum örneğin Youtube videoları ufak ekrandayken yazılar okunmuyor ya da yüzlerde bozulmalar var video 1080p'de oynamasına rağmen. Diğerlerinde sürekli bir problem çıkıyor ya çok yakınlaştırılmış oluyor ya da ekranı tam olarak doldurmuyor. NVIDIA masaüstünden 3 gündür aralıksız deniyorum fakat herhangi bir şey elde edemedim şu anlık. Eğer bir çözüm yolunuz varsa benimle paylaşabilir misiniz?
@Recep Baltaş @Mert

Son düzenleme:
Aynı sorunu bir arkadaşım aynı ekran kartında yaşıyordu sonra sorunun aktif dönüştürücüden olduğunu anladı. Sonra HDMI to VGA dönüştürücü aldığında sorun çözülmüştü.
Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Şu anda HDMI ile ikinci ekran olarak kullandığım bir televizyon bağlı. O yüzden DVI girişlerinden bir tanesini kullanmak durumunda kalıyorum. Bunu düzeltebileceğim başka bir yol yok mu acaba. Aktif dönüştürücüm Dark marka DVI 24+1 den VGA dönüştürücülü ki bildiğiniz üzere zaten 1050Ti 24+1 DVI kullanıyor.

Aynı sorun bende de vardı ama ben dönüştürücü kullanmıyordum. Benim sorunum kablodaymış. Yazıları falan bulanık gösteriyordu okuyamıyordum. Kabloyu değiştirdim. Sen de farklı bir kablo ile sorunun dönüştürücü de mi yoksa kabloda mı olduğunu anlamaya çalış. Ve eğer monitörünün DVİ çıkışı varsa dönüştürücü kullanma direk DVİ üzerinden aktar görüntüyü.

Aynı sorunu GTX 1050 modeli ile yaşadım ve sorun dönüştürücü de idi. Elektrik kesintisi sırasında zarar görmüş. Tavsiyem DVI yerine daha güncel birim olan display port kullanmanız.

Aynı sorunu GTX 1050 modeli ile yaşadım ve sorun dönüştürücü de idi. Elektrik kesintisi sırasında zarar görmüş. Tavsiyem DVI yerine daha güncel birim olan display port kullanmanız.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Çevirici elime bugün gecti cevresel kaynaklardan dolayi problem oldugunu sanmiyorum. Problemin kaynagi hakkinda bir fikriniz var mi? ve display porttan vga’ya cevirici bulunuyor mu?
Aynı sorun bende de vardı ama ben dönüştürücü kullanmıyordum. Benim sorunum kablodaymış. Yazıları falan bulanık gösteriyordu okuyamıyordum. Kabloyu değiştirdim. Sen de farklı bir kablo ile sorunun dönüştürücü de mi yoksa kabloda mı olduğunu anlamaya çalış. Ve eğer monitörünün DVİ çıkışı varsa dönüştürücü kullanma direk DVİ üzerinden aktar görüntüyü.
Cevabınız için öncelikle teşekkür ederim, elimde bir kablo daha yok vga ile ilgili. Kabloyu ve çeviriciyi yeni aldım elime yeni geçti bunlar. Bunları tekrardan bir kablo alarak deneyeceğim, eski kablomda pin eksik olduğundan dolayı görüntü gelmiyor diye düşünüyordum. Dönüştürücüyü ise paketinden çıkartıp direkt olarak bilgisayara bağladığımda da aynı hatayla karşılaştım. Bu yüzden buraya yazma gereğinde bulundum fakat 1050Ti kullanan arkadaşların çoğu bu sorunu yaşıyormuş sanırım. HDMI ile bağlantı aldığım televizyon normal monitörümden daha küçük olduğundan dolayı rahat kullanamıyorum. Dediğim gibi bir de vga kablosunu test etmek için başka bir çevirici ya da başka bir kablo bakmaya çalışacağım. Cevabınız için tekrardan teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.
Sorunum kabloda sanırım çünkü pin-i eksik kabloyla denediğimde görüntüde sadece yeşillik var fakat çözünürlük tam istediğim gibi oluyor,
üstüne 2 kablo daha denedim sanırım gidip aynı marka kablodan alacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı