GTX 1050 Ti Ekran Kartı 60 Derece Fan Çalıştırmıyor

hasbahce827

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ilk başlarda otomatik olarak 60 derece olunca kendisi çalışıyordu fakat bugün fark ettim 60 derece olunca çalışmıyor.

MSI Afterburner programında fan ayarı Auto'da ama yine de çalışmadı. Programın ekran resmini atıyorum, yanlış yaptığım bir şeyler mi var veya yapılması gereken?

Bir de kırmızı daire içerisinde bulunan o tıklanan yer böyle mi olması gerekiyor? Yoksa kilitli mi olması gerekiyor?

1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Afterburner ayarlarını sıfırlayıp deneyin, bir ayar değişikliği yüzünden aktif olmuyor olabilir.
Bir de kırmızı daire içerisinde bulunan o tıklanan yer böyle mi olması gerekiyor? Yoksa kilitli mi olması gerekiyor?
Güç tüketimine göre sıcaklık limitini senkronize ayarlamak istiyorsanız kilitli, ayrı ayrı ayarlamak istiyorsanız açık kalacak.

Yazılımı devre dışı bırakıp kontrolü tamamen karta bıraksanız mesela. Benim merhum RX570 kartımda da kendi yazılımı olan GPU Tweak ile fan ayarı yapmaya çalışınca (hatta hiç ayar yapmadan sadece program mevcut olunca bile) 90 dereceye ulaşsa dahi fanlar devreye girmiyordu. Yazılımı kaldırınca bu problem ortadan kalkmıştı. 60 derecede fanlar devreye giriyor, 55 dereceye kadar soğutup duruyordu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı