Çözüldü GTX 1050 Ti GTA 5 düşük FPS sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

XintrA

Kilopat
Yer
Nederland/Amsterdam
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Sorunum uzun bir süredir devam ediyor. Laptop kullanıyorum. Özellikleri aşağıdaki gibi. GTA V en düşük ayarda bile 10-15FPS alıyorum. Sorunun entegre grafik işlemcisi olduğunu düşünüyorum. 1050 Ti kullanımı oyundayken %0-20 arası ama Intel HD 630 %50-100 arası. Oyunu başlatmadan önce grafik işlemcisi seç yerinden yüksek performanslı grafik işlemcisi seçmeme rağmen durum aynı. Fakat varsayılan ayarları değiştir dediğimde NVIDIA denetim masasında 1050 Ti'ı seçtiğimde uygulanamadı hatası alıyorum. Oyun içi işlemci kullanımı %20-40 civarı. İşlemci sıcaklığı Max. 81 derece. Ekran kartı sıcaklığı Max. 65.

Laptop: Dell Inspiron 15 7000 Gaming 7700HQ.
Not: Özelliklerini yazmak zaman alacağından direk laptopun ismini vermek istedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Sizce ekran kartı bozulmuş olabilir mi?

Çözüm
Ekran kartında bir problem olacağını sanmıyorum. Dahili ekran kartından dolayı arkadaş aygıt yöneticisinden devre dışı bırak demiş ancak tüm PC'lerde olan bir şey değil bu. Hele laptoplarda tavsiyem NVIDIA'larda Experience gibi bir uygulama varmış oradan harici ekran kartı ile çalıştırı seçersen sorun çözüme kavuşabilir. Bir dene derim riski yok merak etme.
2 tane laptop var ve hiçbirinde sorun olmadı...
Intel kartınız masaüstü oluşturmada görevli. Bazı cihazlarda devre dışı bırakıldığında cihaz stabil çalışmayabiliyor, birincil ekran kartı olduğu için sanırım. Sadece oyun açacağınızda nvidia' yı kullanın, Intel' i devre dışı bırakmayın. İleride pil ömrü sorunlarına neden olabilir.

Çok haklısınız. Arkadaş biraz boş yapmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…