Çözüldü GTX 1050 Ti GTA 5 kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

mikewazowski

Kilopat
Merhaba. Orjinal Steam'den alınmış bir GTA 5'im var ama Online oynamak istediğimde bilgisayar acayip şekilde kasıyor. En düşük ayarlara aldığım zaman da yine aynı durum oluyor. En düşük ayarlar dediğim oyun piksel piksel oynansa dahi kasıyor. Bunun sebebi nedir?
Sistem özelliklerim:
Windows 10 Home.
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti Aero ITX.
Intel Core i3 7100.
Corsair 8 GB 2400 MHz RAM.
Bilgisayarın içini daha geçen hafta temizlemiştim. Bu gün oyunu oynarken şunu fark ettim ki GTA 5 en çok RAM kullanıyor ve bilgisayarda hiçbir şey açık değilken bile %50 RAM yani 4 GB RAM kullanılıyor. Başka sorunlar var mı? Ya da bilgisayarın kullandığı RAM miktarını düşürebilir miyim? Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anladım hocam teşekkürler.
Arkadaşlar galiba sorunu çözdüm. GPU ile CPU'nun kullanım yüzdelerini birbirine yakınlaştırmaya çalıştım. Çünkü CPU %70-80 civarında kullanılırken GPU %20-30 civarında kullanılıyordu. Dediklerinizden farklı olarak Frame Scaling Mode ayarını 1.500 yaptım. Yardımcı olan herkese teşekkürler. İyi günler. İyi forumlar.
Afterburner'dan cpu kutusunu da işaretlemeniz gerekiyor. burada sorun görünmüyor kullanımınız ve aldığınız fps gayet normal görünüyor. cpu'yu da görmek lazım.

eğer çözüm bulamazsanız ilk olarak steam'den dosya doğrulaması yapın, çözmezse de ram takviyesi yapmanızı tavsiye ederim.
Bir de ekran kartı fan hızını AfterBurner üzerinden yükseltirsem etkisi olur mu?
Grand Theft Auto V Screenshot 2020.06.01 - 15.19.22.24.png

Bir de ekran kartı fan hızını AfterBurner üzerinden yükseltirsem etkisi olur mu?
Eki Görüntüle 579329

Yapmanıza gerek yok çünkü ortada ısı yok, bir dosya doğrulaması yapıp yine sonuç alamazsanız önce gereksiz programları kapatın, bazı programlarla ram serbest bırakıp sadece gta çalıştırın bir de öyle deneyin. Sisteminize ram ekleme zamanınız gelmiş.

edit: sizinle aynı sistemi toplayanlar olmuş ve darboğazdan şikayet ediyorlar. Sanırım Gta'da arabayla hızlı gittiğinizde işlemciye binen yükle beraber ekran kartına yetişemiyor. bir araştırıp daha güçlü bir işlemci almanız gerekiyor.

Son düzenleme:
Yapmanıza gerek yok çünkü ortada ısı yok, bir dosya doğrulaması yapıp yine sonuç alamazsanız önce gereksiz programları kapatın, bazı programlarla ram serbest bırakıp sadece gta çalıştırın bir de öyle deneyin. Sisteminize ram ekleme zamanınız gelmiş.

edit: sizinle aynı sistemi toplayanlar olmuş ve darboğazdan şikayet ediyorlar. Sanırım Gta'da arabayla hızlı gittiğinizde işlemciye binen yükle beraber ekran kartına yetişemiyor. bir araştırıp daha güçlü bir işlemci almanız gerekiyor.
Hocam biraz araştırdım ama i3 7100 ile GTX 1050 Ti darboğaz yapmadığını gördüm. Sıkıntı RAM'de galiba ama 8 GB alacak param yok 4 GB alsam bir sorun olur mu? 2400 mHz yine.

3 mb önbellekli işlemci o ekran kartına darboğaz yapar yapmaması imkansız. MSAA yı kapat. Texture ve çözünürlüğü en yükseğe ayarla.

Ayarları düşürürsen işlemciye daha çok yük bindirirsin. Population density ile variety ve grass quality ayarını düşür bu üçü işlemciye yüklenir.

Hocam biraz araştırdım ama i3 7100 ile GTX 1050 Ti darboğaz yapmadığını gördüm. Sıkıntı RAM'de galiba ama 8 GB alacak param yok 4 GB alsam bir sorun olur mu? 2400 MHz yine.

Hocam deneme yanılma yapmak lazım sanırım. RAM aldığınızda sisteme zararı olmaz zaten RAM'e ihtiyacınız var. Öte yandan sorun çözülmezse işlemciden kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu görmüş olursunuz, RAM'de elinizde kalır sıkıntı olmaz. 4 GB konusuna gelirsek 12 GB'da şu şartlarda gayet yeterli bir RAM miktarı; fakat neden 16 olmasın? Olursa daha iyi olur 2-3 yıl daha götürecek bir sisteminiz var.

Ek olarak i7 4720HQ 12 GB RAM ve GTX950M'le yüksek ayarlarda drop yemeden oynuyorum sizin daha yüksek sistemle drop yemeniz normal değil, sizin işlemciyle alakalı açılmış birçok konu var 1050 Ti ve bu işlemci ikilisi biraz sabıkalı.

Anladım hocam teşekkürler.
Arkadaşlar galiba sorunu çözdüm. GPU ile CPU'nun kullanım yüzdelerini birbirine yakınlaştırmaya çalıştım. Çünkü CPU %70-80 civarında kullanılırken GPU %20-30 civarında kullanılıyordu. Dediklerinizden farklı olarak Frame Scaling Mode ayarını 1.500 yaptım. Yardımcı olan herkese teşekkürler. İyi günler. İyi forumlar.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı