GTX 1050 Ti her oyunda Tearing problemi

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Sistemimi ve ekran kartımı 2017'de aldım. 3 senedir neredeyse oynadığım her oyunda tearing sorunu yaşıyorum ve çok rahatsız ediyor oynarken. Önceden fazla oyun oynamadığım için çok takmıyordum ve oynadığım zaman da V-Sync açıyordum sorun çözülüyordu ancak bazı oyunlarda, örneğin GTA V, V-Sync açınca FPS 60'a sabitlenmesi gerekirken 60'tan çok daha düşük oluyor. 30 civarı falan oluyor bazen. Bu da rahatsız ediyor. V-Sync açmadığım zaman FPS genelde hep 60'ın üstünde, bu durumda V-Sync açınca FPS'in 60'a sabitlenmesi gerekmez mi? Her neyse, asıl sorum şu: V-Sync açmadan tearing sorununun nasıl önüne geçebilirim? Araştırdım bu sorunu ancak işe yarar hiçbir çözüm bulamadım gibi. Ekran kartı sürücüsü dahil olmak üzere sistemde her şey güncel. Monitörüm 60 Hz. İşlemci de Ryzen 5 1400.

Direkt olarak G-Sync destekleyen monitörlerin fiyatları uçuyor. G-Sync uyumlular var. Onların fiyatları daha mâkul.

Pardon benim hatam :). @Ma'at hocamın dediği gibi G-Sync destekleyen FreeSync monitör de alınabilir fakat onun için DP kablosu gerekir haberin olsun @Countless Skies .

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı