GTX 1050 Ti Hız Aşırtma Yapma

Violentine

Hectopat
Daha fazla  
Elimde GTX 1050 Ti var, O.C yaparak performansta ne gibi değişiklikler olacak onu gözlemek istiyorum. Fakat nasıl yapılacağını bilmiyorum.

O.C yapmayı bilmiyorsan internette video izle önce, ne yaptığını bil sonra giriş. MSI Afterburner ile yapabilirsin ama oradaki değerleri tam sağa dayamak değil O.C yapmak. Önce biraz artırırsın, sonra stres testine sokarsın kartı 1 saat ya da 1 saat oyun oynarsın kartı zorlayacak sıcaklık değerine bakarsın çok sıcak değilse biraz daha artırırsın ve yine 1 saat test yaparsın bu şekilde kartın limitine kadar gidersin. Kartın 75 derecelerin pek geçmesini istemezsin hadi 80 olsun. Fanın çok dönmesini de istemezsin ses açısından. Yani uzun ve bir süreden sonra zevkli olmayan bir şeydir O.C ve size günün sonunda 2-3 FPS kazandırır büyük ihtimal.

Hız aşırtma yapmak sağlıksız. İşlemcini yükselterek FPS artışı sağlarsın. İ3 ve i5 alırsın veya i5 varsa i7 alırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
O.C yapmayı bilmiyorsan internette video izle önce, ne yaptığını bil sonra giriş. MSI Afterburner ile yapabilirsin ama oradaki değerleri tam sağa dayamak değil O.C yapmak. Önce biraz artırırsın, sonra stres testine sokarsın kartı 1 saat ya da 1 saat oyun oynarsın kartı zorlayacak sıcaklık değerine bakarsın çok sıcak değilse biraz daha artırırsın ve yine 1 saat test yaparsın bu şekilde kartın limitine kadar gidersin. Kartın 75 derecelerin pek geçmesini istemezsin hadi 80 olsun. Fanın çok dönmesini de istemezsin ses açısından. Yani uzun ve bir süreden sonra zevkli olmayan bir şeydir O.C ve size günün sonunda 2-3 FPS kazandırır büyük ihtimal.
2-3 FPS mi ? Hiç uğraşmam ki o zaman :D

Kartı O.C'layarak 10FPS kazansaydık kim gidip 1070 alırdı ki? :D
GTX 1070 alırsanız onun hız aşırtma potansiyeli çok daha iyi olur, +20 FPS.. Böyle devam eder.

Hız aşırtma bilinçli ve doğru yapıldığı halde +10 FPS kazandırır, evet.

GTX 1070 alırsanız onun hız aşırtma potansiyeli çok daha iyi olur, +20 FPS.. Böyle devam eder.

Hız aşırtma bilinçli ve doğru yapıldığı halde +10 FPS kazandırır, evet.

1070 konusunda haklısınız ben olaya f/p açısından yaklaşmıştım. 1070 alan biri O.C heveslisi değilse performans için O.C yapmakla pek uğraşmaz.

10FPS biraz hayal. Kart aynı kart, nereye kadar artırabilirsiniz ki? İşini bilen 5-6 FPS ekler evet ama 10? 60FPS aldığınız oyundan 70 almanız o karttan %10'dan fazla ekstra performans aldığınız anlamına geliyor ki bu da O.C ile olacak bir şey değil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı