GTX 1050 Ti i5 9400F vs RX 570 Ryzen 5 1600

Valorant ve CS:GO'da her iki modelde gayet tatmin eder, hatta Valorant'ta NVIDIA Reflex ile oyun daha tepkisel. Ancak GTA V'de RX570 ile günümüzde bile yüksek ayarlarla akıcı bir oyun deneyimi rahat alıyorsun. Genel olarak da güncel birçok oyunda tatminkar bir performasa sahip. Ayrıyeten AM4 platformu çok daha ileriye dönük, ilerleyen dönemde 5600X gibi bir işlemci ekledinmi seni yıllarca götürür.

Arkadaşımın 5 3600'u var RX570 ile kullanıyor yayınlar yapıyor oyun yayınları hiç kasma donma yok.
Bende birçok arkadaş gibi RX570 al diyecektim ancak bütçenizi zaten zorlamış birisi iseniz bence diğer sistem alınabilir R51600 çok geride kalmış bir işlemci bence buna kıyasla 1050 Ti sistem alınabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
gözle görülür bir fark yok işlemci konusunda fakat ekran kartı konusunda var 1050 Ti almak saçma olur.
 
Valorant ve CS:GO için ilk sistem, GTA V ve daha büyük oyunlar için ikinci sistemi öneririm. Ek olarak ikinci sistemde işlemciyi her zaman üst modellere yükseltebilirsin, ilk sistemde ise anakart değişimi de gerekecek.
bence ikinci sistem hepsinde işini görecektir ben 1200 ile oynuyorum valorantı en yüksek ayarlar 80 90fps.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    780,8 KB · Görüntüleme: 20
@Mert Atakann tabii yalnızca ikinci sistemin 1600 AE olma ihtimali, RAM frekansları ve konu sahibinin 144Hz bir monitörde akıcı CS:GO ve Valorant deneyimi için 9400F bir adım öne çıkar. Malum bu iki oyunda ekran kartı çok arka planda kalıyor. Diğer oyunlarda 570, 1050 Ti ile yerleri süpürür o ayrı.
 
Değer. İşlemci olarak zaten 9400F patates, yükseltme istesen yapamazsın. Hem performans olarak daha fazla hem de önü geliştirmeye açık. Tabii güç kaynağı, kasa ve depolama çözümleri de fiyatı etkiliyor. Belleklerin de sadece boyutu değil diğer değerleri de önemli.
9400F aslında patates bir işlemci falan değil, istese daha sonraki aşamalarda tıpkı benim kullandığım gibi 8700/9900 gibi seçeneklere en azından B soket bir anakart kullanıyorsa geçiş yapabilme imkanı var, gerçi benimki biraz şansa bala uygun fiyata denk geldi zamanında hiç kimsenin 1.25K'ya 8700 bulabildiğini de pek sanmıyorum.

İşin özü aslında dediğin gibi 1600AF'li seçenek işlemci geliştirme noktasında biraz daha geniş bir aralık sunduğu gibi fiyat konusunda da aralarında eskisi gibi aman aman pek bir fark kalmadı, zaten oyun falan oynanacaksa bu sistemde ekran kartı daha güçlü olan model tercih edilir elbette 👍🏻
Valorant ve CS:GO için ilk sistem, GTA V ve daha büyük oyunlar için ikinci sistemi öneririm. Ek olarak ikinci sistemde işlemciyi her zaman üst modellere yükseltebilirsin, ilk sistemde ise anakart değişimi de gerekecek.
Buraya dikkat etmekte fayda var, güzel bir nokta 👍🏻
 

Yeni konular

Geri
Yukarı