GTX 1050 Ti için Monitör Tavsiyesi

Kaan Topal

Hectopat
Daha fazla  
  • -AMD Ryzen 1200
  • -GTX 1050 Ti 4GB
  • -MSI B350M 3200MHz DDR4
  • -Kingston 8GB RAM 3000MHz DDR4

Böyle bir sistem almayı düşünüyorum. Monitör için öneri istiyorum, 144Hz muhabbetini de birisi açıklayabilirse iyi olur, hani zevke mi kaçıyor yoksa zorunlu mu? Yoksa 120 Hz ya da 75 Hz yeterli midir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
1.500 ayıra bilirim ama dediğim gibi 144Hz zevke mi kaçar yoksa zorunlu mu fikrim yok.
Şimdi size şöyle bir açıklama yapayım. Öncelikle sistemde ki tüm parçalar özellikle fiyat anlamında birbirini tamamlayıcı olmalıdır. Bu ne demek, şöyle açıklayayım; diyelim 3bin TL'ye PC toplandı içerisinde 32GB veya 64GB RAM bulunmaz veya bulunmamalıdır.

Aynı şekilde sizin sisteminizde o şekilde. GTX1050Ti hiç fena bir ekran kartı değil ama günümüz oyunları ve ilerleyen tarihte çıkacak AAA dediğimiz üst düzey oyunları 144 fps ve üstünde oynatacak bir ekran kartı maalesef değil. Bu yüzden kurduğunuz sisteme 1500TL monitör bütçesi ayıracağınıza FHD 75hz monitör alıp 800TL'ye kalan 700TL si ile daha iyi bir sistem toplamak mümkündür.

Bu sisteme 144Hz overkill olur. Yine de kullanım amacınıza bağlı değişir. Oyun oynayacaksanız hangi oyunları oynayacaksınız? Monitör dahilinde tam bütçe belirtilirse en uygun tavsiyeler gelebilir.

Tavsiyenize uyarak ''AOC 24" G2460VQ6 75Hz 1ms FREESYNC Full HD'' bu monitörü alıcağım sanırım yeterli olucaktır.

Arkadaşın attığı Samsung CF390 kullanıyorum. 1500 bütçe ile alınması gereken monitör bu.

Arkadaşın attığı Samsung CF390 kullanıyorum. 1500 bütçe ile alınması gereken monitör bu.
Yazdığım Samsung'lar VA panelmiş. VA panelin de aynı avantajları mevcut. Göz zevkine ve renk doğruluğuna hitap eden monitörler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…