GTX 1050 Ti için Monitör Tavsiyesi

@Kaan Topal Rekabetçi oyunlar oynamayacaksanız veya oynarım ama çok ciddi değil diyorsanız tavsiyem IPS monitör alın. Sizin seçtiğiniz, yani TN panelin tek avantajı hızlı olması. Renkler ve göz zevki konusunda IPS panel çok daha üstün.

ViewSonic 23.8 VA2419-SH 5ms 1920x1080 75Hz
Samsung 23,5 LS24F350FHMXUF 4ms 1920x1080 60Hz
Samsung 23.5 LC24F390FHMXUF 4ms 1920x1080 60Hz

İlki 75Hz, üçüncüsü curved monitör. Yanılmıyorsam hepsi IPS panel.

1ms ile 5ms'in farkı nedir ? İlk monitör uygun ama ms muhabbetine takıldım. Aynı zaman da işlemcim AMD olduğu için Freesync özelliğini de göz önünde bulundurmam lazım. Renk işi de kafama yattı aslında hepsini bulunduran bir monitör yok mu ? :LOL:

Son düzenleme:
1ms ile 5ms'in farkı nedir ? İlk monitör uygun ama ms muhabbetine takıldım. Aynı zaman da işlemcim AMD olduğu için Freesync özelliğini de göz önünde bulundurmam lazım. Renk işi de kafama yattı aslında hepsini bulunduran bir monitör yok mu ? :LOL:
AMD işlemciyle Freesync özelliğinin bir alakası yok. AMD ekran kartlarıyla alakalı bir durum o. :)
IPS ve VA paneller renkleri gösterirken birazcık daha fazla işlem yaptıkları için tepki süreleri 4-5ms oluyor. Hepsini bir arada bulunduran bir monitör malesef yok.
Üstadlar bilgilendirmiş:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Söylediğim gibi. Ciddi rekabetçi oynamayacaksanız IPS kullanması daha keyifli bence :)

AMD işlemciyle Freesync özelliğinin bir alakası yok. AMD ekran kartlarıyla alakalı bir durum o. :)
IPS ve VA paneller renkleri gösterirken birazcık daha fazla işlem yaptıkları için tepki süreleri 4-5ms oluyor. Hepsini bir arada bulunduran bir monitör malesef yok.
Üstadlar bilgilendirmiş:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Söylediğim gibi. Ciddi rekabetçi oynamayacaksanız IPS kullanması daha keyifli bence :)

AMD işlemciyle alakalı sanıyordum :LOL:, oyunlara gelirsek aslında karman çorman yani Rainbow Six Siege,Battlefield,Fallout 4, Witcher 3,Shadow of War gibi gibi, o yüzden karar veremiyorum hızlı monitörün ciddi bir fark oluşturup oluşturmuyucağını da bilmiyorum, baya cahilim yani :D

Benim fikrim, 144Hz 1ms olmadığı sürece TN panel tercihi pek işe yaramıyor. Şayet 1.3ms monitörümde tarayıcıda dahil ghosting görüyorum. Yazdıklarımdan 75Hz olanın pek kullanıcısı yok ama 24", hem IPS hem 75Hz olması bence bu monitörü tercih edilebilir kılıyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı