GTX 1050 Ti için sistem toplama / upgrade

Bütçe
5000

Zaheer

Kilopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Meslek
Özel Güvenlik
Merhaba. Zamanında eski bilgisayar parçalarımdan babam için AMD APU A10 7890KLI bir sistem toplamıştım. Bazı parçaları çok eski. Bilgisayar son zamanlarda işkence çekiyor gibi çalışıyordu artık çalışmaz oldu. Söylediğine göre açılırken ekranı anakart logosunda takılı kalıyormuş. Elimde eski ekran kartım ASUS GTX 1050 Ti 4 GB var. Bunu babam için toplayacağım bilgisayarda kullanmayı düşünüyorum. Kendisi oyun oynamaz ara sıra ms Office Excel-Word programları kullanır aylık gelir gider tablosu falan yapar. Araç kamerası kayıtlarını depolar. Bunun haricinde nadiren internette gezinir. Yani toplanan sistemden beklenti oldukça düşük.

-240GB SSD ve 512 GB'lık eski bir HDD'si var.
-Tüm giriş çıkış çevre birimleri var.
-İşletim sistemi var.
-Ekran kartı bendeki 1050 Ti olacak.
-Kasa ve PSU değişmeli.
-İşlemci, anakart ve RAM'ler değişmeli.
Bütçe esnetilebilir.
Not: Elimdeki 1050 Ti şart değil eğer ekran kartsız daha iyi bir sistem düşünceniz varsa denklemden çıkartılabilir.
Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Hocam AM4 herhangi bir anakart.
R5 1600 AF.
500W PSU.
8 GB RAM.
İşinizi görecektir. Bir de elinizde depolama birimi varmış sanırım eğer HDD ise SSD takviyesi yapılabilir bilgisayarı bayağı rahatlatacaktır.

Hocam selamlar. Halihazırda elimde ryzen 5 1600 işlemci, gtx 1050 ti ekran kartı, 2x8 2400 mhz Ram 1 tb harddisk, 128 gb m2 ssd, asus b350 m k ana kartlı bilgisayar var.

Düşünürsen özelden görüşelim.

Yazdığım yeri uygun mu onu da bilmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı