GTX 1050 Ti ile R5 2600 Darboğaz Yapar Mı?

Mace99

Decapat
Ben bilgisayar toplamak istiyorum uzun süredir bütçe sıkıntılarından dolayı parça parça topluyorum.
Şuanda elimde MSI GTX 1050Ti Gamingx model ekran kartı ve Xigmatek'in 600W'lık powersupply'ı var.

İlerde (ekran kartımı vs.) sistemi geliştirme ihtimalimi düşünerek MSI A320M PRO-M2 O.C Anakart ve Ryzen 5 2600 ya da 1600 almayı düşünüyorum.
Bu ana kartla overclock yapabilir miyim ?

Sistemde dar boğaz söz konusu olur mu pek bütçem yok fiyat olarak tam yetmekte bütçeme. Bütçeyi genişletemem!

NOT: Sırf 1050'ye yeter fazlaya gerek yok diye öneride bulunmayın ilerde geliştirme ihtimalimi göz önünde bulundurursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler! <3

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle A320 chipsetli bir anakatla overclock yapamazsın ve R5 2600 1050Ti'a darboğaz yapmaz.

Öncelikle A320 chipset li bir anakatla overclock yapamazsın ve r5 2600 1050ti a darboğaz yapmaz.
Darboğaz yapabilir hocam. Ben kullandım darboğaz vardı hatta videosunu bile çektim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bilgisayar toplamak istiyorum uzun süredir bütçe sıkıntılarından dolayı parça parça topluyorum.
Şuanda elimde MSI GTX 1050Ti Gamingx model ekran kartı ve Xigmatek'in 600W'lık powersupply'ı var.

İlerde (ekran kartımı vs.) sistemi geliştirme ihtimalimi düşünerek MSI A320M PRO-M2 O.C Anakart ve Ryzen 5 2600 ya da 1600 almayı düşünüyorum.

Sistemde dar boğaz söz konusu olur mu pek bütçem yok fiyat olarak tam yetmekte bütçeme. Bütçeyi genişletemem!

NOT: Sırf 1050'ye yeter fazlaya gerek yok diye öneride bulunmayın ilerde geliştirme ihtimalimi göz önünde bulundurursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler! <3
G4560 İle darboğaz olmayan bu ekran kartı Ryzen 5 2600 ilemi darboğaz olcak :)

Arkadaşlar darboğazın ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Bu işlemci RTX 2070’e darboğaz yapmıyor, 1050Tİ'a mı yapıcak?

Kesinlikle amacım tartışma olmayıp ben sadece deneyimlerimi paylaştım.
GTX 1050Tİ artık çöp konumunda Sapphire RX 570 Nitro+ 4GB modelini öneririm.
Şuan kullanmaktayım ULTRA ayarlarda FULLHD çözünürlükte 70+FPS cepte.

Arkadaşlar iyi misiniz ? R5 2600, 1050 Ti için gayet yeterli ve darboğaz yapmaz.

Ben Ryzen 1500X ile Gtx 1060 kullanıyorum ve darboğaz marboğaz yaşamıyorum, ryzen 1400 bile gtx 1050 ti kartını besleyebilir, yanlış mıyım?

Şimdiden teşekkürler! <3
O işlemci RTX2080'i bile besleyebiliyor. 1050ti için fazla bile ama ileriye dönüklük açısındak 2600 almanı öneriririm. Ryzen 5 2600 işlemciden tam verim almak için b450 bir anakart almak iyi olur.
Darboğaz yapabilir hocam. Ben kullandım darboğaz vardı hatta videosunu bile çektim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Darboğaz yapmıyor kardeşim. O işlemci RTX2080'i bile besliyor nerdeyse.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı