GTX 1050 Ti Kırılan Fan Yaprağı Yapıştırılmalı mı?

Gkdenz23

Hectopat
Daha fazla  
  • Zotac GTX 1050 Ti 4 GB
Arkadaşlar bir kuzen faciası yüzünden ekran kartının 3 adet fan yaprağı kırıldı.
Garanti diyecek arkadaşlar, aradım ve fan kırıklarının garanti dışı olduğunu söylediler. Yaprakları yapıştırmayı denemek istiyorum sizce mantıklı mı? Ve başka önerileriniz varsa bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının fanlarını söküp yapıştırabilirsin. Satış ilanlarında yapıştıran arkadaşları gördüm. Aliexpress'de ekran kartı fanları da satılıyor. Orayada bakabilirsin. Şuan soğutmasında ve fan dönüşü ses yapmıyorsa böyle kalsın. Sonra fan alıp tak bence.

Pek mantıklı olmaz, dönerken bir de balans sorunu vardır çünkü, o açıdan ve tam açısında yapışmadan biraz gevşek kaldığında bir sıkıntı olabilir. 2. el PC tamiri & satışı ile uğraşanlardan fanın asıl devresi yanmışı (bozuğu) ancak fanı sağlam kalan pervaneleri siatın alınıp takılabilir, örneğin.

Eğer fan kanatları tam plastik (% 100 Termoplastik) olsaydı havya ucuyla bu işlem başarıyla yapılabilrdi, sıcak plastik eritme/ birleştirme şeklinde yapıaln bu işlem başarılı olurdu, ancak çoğunluka bakalit ve ona benzer fan kanatlarında yapıştırma işlemi çok başarılı da sonuç veremez, çünkü dönerken biraz oynarsa kopmaya çok meyilli olur, merkezkaç kuvvetiyle. Ancak termo plastik bir malzeme (leğenler, bulaşık kapları, vb.) olsaydı havya ucuyla eritmeyle ve bu birleştirme işlemiyle (Bir balanssızlık oluşturmadan) el becerisiyle birlieşince çok iyi bir sonucu verebilirdi. Kolay gelsin.

Pek mantıklı olmaz, dönerken bir de balans sorunu vardır çünkü, o açıdan ve tam açısında yapışmadan biraz gevşek kaldığında bir sıkıntı olabilir. 2. el PC tamiri & satışı ile uğraşanlardan fanın asıl devresi yanmışı (bozuğu) ancak fanı sağlam kalan pervaneleri siatın alınıp takılabilir, örneğin.

Eğer fan kanatları tam plastik (% 100 Termoplastik) olsaydı havya ucuyla bu işlem başarıyla yapılabilrdi, sıcak plastik eritme/ birleştirme şeklinde yapıaln bu işlem başarılı olurdu, ancak çoğunluka bakalit ve ona benzer fan kanatlarında yapıştırma işlemi çok başarılı da sonuç veremez, çünkü dönerken biraz oynarsa kopmaya çok meyilli olur, merkezkaç kuvvetiyle. Ancak termo plastik bir malzeme (leğenler, bulaşık kapları, vb.) olsaydı havya ucuyla eritmeyle ve bu birleştirme işlemiyle (Bir balanssızlık oluşturmadan) el becerisiyle birlieşince çok iyi bir sonucu verebilirdi. Kolay gelsin.
Bir tanıdık eritip yapıştırabileceğini söylemişti.
Ekran kartının fanlarını söküp yapıştırabilirsin. Satış ilanlarında yapıştıran arkadaşları gördüm. Aliexpress'de ekran kartı fanları da satılıyor. Orayada bakabilirsin. Şuan soğutmasında ve fan dönüşü ses yapmıyorsa böyle kalsın. Sonra fan alıp tak bence.
Şuanda fanlar eksik olduğu için aşırı ses yapıyor ve aşırı titriyor. Fan alma konusunda fiyatlara felan baktım ama tam olarak hangisi uyar bilemiyorum 85mm olması lazım . Şuan ekran kartını söktüm işlemci ekran kartını kullanıyorum.
Gerçekten mi? Kasayı açıp kırdı mı yani? Japonla yapıştır.
Altında fan olduğunu bilmiodu bakmak için elini atınca kırıldı. Üzücü:dikkatli:

Son düzenleme:
Merhaba. Evet, bu tanıdığınız çok doğru söylemiş, zaten eritilerek yapıştırılırsa tam ve tek yapı olur, onun dışında her an dönerken bu kanatlar kolayca dağılabilir. Kolay gelsin.

Yapıştırmak yerine internetten yeni fan alıp değiştirmen daha sağlıklı olur.
Her türlü kırıldı zaten böyle deniyeceğim ısı ya felan etki olmazsa devam yoksa fan alabilirim.
arkadaşlar sorunumu çözdüm . Hızlı yapıştırıcı ile iyi bir şekilde yapıştırdık balans sorunu yok ses yok ısı normal 1 gün boyunca oyun oynadım ısı yüzünden düşme sıkıntısı yok. Şuan stabil . Yapacak kişilere eritip yapmalatırı öneriyorum fakat güçlü yapıştırıcılar ile "düzgün şekilde" yapıştırılırsa sıkıntı yok

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı