GTX 1050 Ti monitör tavsiyesi

Mustafa Ozsut

Hectopat
Daha fazla  
Selam monitörüm bozuldu normalde 144 Hz alicaktim ama FPS dusuk ise monitörde görüntü bozukluğu oluyormuş. 75Hz 1920x1080 monitör almak istiyorum. Eski monitör 1366x768'di FPS'de ne kadar düşüklük olur? Sistemde GTX 1050 Ti -i5 6400 8 GB RAM var.

Bütçe??
Hem Fps'de neden düşüklük olsun ki
Arkadaşa doğru söylemişler. Demek istediği 144Hz’de 60FPS oynarsan Görüntü kendini iki kere tekrarladığı için gölgeli kasmalı bir şey oluyor :) Ben Rekabetçi oyunlar için RX 570’ime 144HZ monitör aldım. Rekabetçi oyunlarda sıkıntı yok ama diğer tür oyunlarda 80FPS’in altına düştüğümde görüntü kasmaya başlıyor. FreeSync denen teknoloji Yenileme hızını düşürerek kasmayı önler falan diyor ama ben de 60FPS çok farklı ciddi diyorum 30FPS’te oynuyormuşum gibi duruyor.

Arkadaşa doğru söylemişler. Demek istediği 144Hz’de 60FPS oynarsan Görüntü kendini iki kere tekrarladığı için gölgeli kasmalı bir şey oluyor :) Ben Rekabetçi oyunlar için RX 570’ime 144HZ monitör aldım. Rekabetçi oyunlarda sıkıntı yok ama diğer tür oyunlarda 80FPS’in altına düştüğümde görüntü kasmaya başlıyor. FreeSync denen teknoloji Yenileme hızını düşürerek kasmayı önler falan diyor ama ben de 60FPS çok farklı ciddi diyorum 30FPS’te oynuyormuşum gibi duruyor.
bu anlattığınız olay monitörün titreşim aralığından kaynaklanıyor, 60-144 hz ile 30-144hz gibi farklı aralıklar var. bu sınırların dışında kaldığınızda görüntüde yırtılmalar vs olabilir. yoksa 60hz de çalışırken herhangi bir sorun teşkil etmez. VESA belgeli bir mönitör tercih etmenizi tavsiye ederim. görüntü konusunda gigabyte gayet başarılı ama fiyatları biraz yüksek. bütçe belirtirse arkadaş bi kaç örnek koyabiliriz

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı