GTX 1050 Ti MSI Afterburner fan hızı kaçta olmalı?

batuhan3707

Hectopat
Şu an otomatikte kullanıyorum. Oyun oynarken bazen 1 saniyeliğine 60'lara çıkarıp aniden 47'ye falan indirdiği oluyor. Sizce otomatikte kalmalı mı yoksa kendim ayarlamalı mıyım? Rainbow'da GPU sıcaklığı 60 derecede oluyor. Sistemim: i7 7700, 16x1 GB RAM, GTX 1050 Ti, Asus h270f anakart. Bir de MSİ Afterburner'da CPU sıcaklığına nasıl bakabilirim, bilen biri var mı?

Şu an otomatikte kullanıyorum. Oyun oynarken bazen 1 saniyeliğine 60'lara çıkarıp aniden 47'ye falan indirdiği oluyor. Sizce otomatikte kalmalı mı yoksa kendim ayarlamalı mıyım? Rainbow'da GPU sıcaklığı 60 derecede oluyor. Sistemim: i7 7700, 16x1 GB RAM, GTX 1050 Ti, Asus h270f anakart. Bir de MSİ Afterburner'da CPU sıcaklığına nasıl bakabilirim, bilen biri var mı?
Ben %60-70'te kullanıyorum. Daha çok performans alıyorum tavsiye ederim.

% 60-70 de kullanıyorum derken? Fan hızını mı manuel olarak ayarladınız.
Evet. Ayarlarım aşağıdadır.
Desktop Screenshot 2019.01.18 - 00.23.10.72 (2).png

Evet. Ayarlarım aşağıdadır.Eki Görüntüle 360876
Cevabın için ve özellikle zahmet edip görsel paylaştığın için teşekkür ederim.

Bilgisayarı yeni başlattığımda Fan hızı ayarları eski otomatik ayarlarına geri dönecek sanırım.
Programı açmam şart mı veya programı sildiğim de bile ayarladğım manuel ayarlarda kalmasını nasıl sağlarım.

Otomatikte kullanmaya devam et. 55 dereceye kadar çıktığı halde fanlar halen daha sessizde çalışıyor.
Fanların sesi önemli değil kulaklıktan dolayı duymuyorum zaten. Fanı çok hızlı çalıştırmanın bir zararı olur mu? Eğer herhangi bir zararı yoksa 60'ta çalıştırmayı düşünüyorum oyun oynarken.

Fanların sesi önemli değil kulaklıktan dolayı duymuyorum zaten. Fanı çok hızlı çalıştırmanın bir zararı olur mu? Eğer herhangi bir zararı yoksa 60'ta çalıştırmayı düşünüyorum oyun oynarken.

Zararı olmaz bence. Ayarlaya bilirsin sende benim gibi yapabilirsin yukarıda görsele bakarak.

bu ayarlar gtx 960 için de geçerli midir? fanı otomatikte kullandığımda bilgisayarcım ekran kartını yakarsın tarzı şeyler demişti bende manuel olarak 46 da kullanıyorum fan hızını

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı