GTX 1050 TI OC Sonrası Performans Düşüşü

MR.Constantine

Decapat
4 ay önce topladım bilgisayarı ve performans arttırmak için baya bir araştırıp, nasıl yapıldığına dair videolar izledikten sonra ekran kartına birkaç overclock denemesi yaptım. Herhangi bir sıkıntı olmadı ama istediğim de olmadı. Ertesi gün bilgisayarda önemli ölçüde bir performans düşüklüğü oldu. Bu denemelerden önce PUBG'de düşük ayarlarda 80-120 arası FPS alırken, şimdi 40-70 arası alıyorum. Ekran kartında yanma ya da herhangi bir şeyine zarar verdiğimi düşünmüyorum. Görüntü bağdaştırıcılarından da ekran kartının düzgün çalıştığını görüyorum ve oyunlarda da performans düşüklüğü dışında açmama veya kapanma kasma gibi sorunlar yok. Bütün sürücüleri güncelledim, format attım, BIOS'u sıfırladım ama hiçbir sonuç alamadım. Daha önce başına gelen ya da konuyla ilgili bilgisi olup, yardım edebilecek biri var mıdır acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınızın modeli nedir? Yüksek ihtimalle kart olması gerekenden düşük frekansda çalışıyor. Ayrıca, sıcaklıkların bu kadar düşük olması dikkat çekici. Sistemizi belirtin.

https://i.hizliresim.com/QLMdyv.jpg

Amd ryzen 5 1500x işlemci
Crucial DDR4 8GB 2400 MHz RAM
MSİ B350M PRO-VD PLUS ana kart
Redrock 500w power supply
WD GREEN 240 GB SSD (okuma yazma hızını şu an anımsayamadım).Sistemim bu şekilde.Kafamı karıştıran birşey de şu; Pubg de karakter lobide iken ekran kartı kullanımı sürekli %90 ın üzerinde fps de 120-130 arası gezerken oyuna girdiğimde kullanım %50-70 arasında kalıyor ve fps de baya düşüyor.Aslında mantıken durağan bir görüntüyü gösterirken ekran kartını sonuna kadar kullanıp oyuna girip kart biraz yüke bindiğinde kullanımının düşmesi anormal bir durum değil mi? Yani ekran kartı zorlandığında daha fazla kullanılması gerekmez mi,yanlış mı düşünüyorum ?
Ekran kartınızın modeli nedir? Yüksek ihtimalle kart olması gerekenden düşük frekansda çalışıyor. Ayrıca, sıcaklıkların bu kadar düşük olması dikkat çekici. Sistemizi belirtin.

Herhangi bi fikriniz varmı acaba sorunun çözümüyle ilgili ?

Herhangi bi fikriniz varmı acaba sorunun çözümüyle ilgili ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı