GTX 1050 Ti Oyun ve Soğutma Performansı

jekcz

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir ekran kartı aldım. GTX 1050 Ti 128 bit 4GB GDDR5 ( ASUS ).

Soru 1 : Öncelikle tek fanı olması oyunların performansı bakımından düşüş yaşatır mı ?
Soru 2 : Markası ASUS olması performansı etkiler mi ? Çünkü aldığım ekran kartı 690 TL. Yanında başka bir ekran kartı daha vardı ve markası Gigabyte idi ve 800 TL idi. Ben de ASUS'u tercih ettim marka farkı önemli midir ?
Soru 3 : Ekran kartım 128 Bit 256 Bitle arasındaki fark çok mu fazla ? Oyunlarımı 1920x1080p'de oynuyorum.

Cevaplarsanız sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. 1050 Tİ fazla güç tüketen bir kart değil dolayısıyla fazlada ısınmıyor, performans düşüsü yaşamazsınız.(Kasa içi soğutmanın düzğün olduğunu düşünürsek)
  2. Markasının ASUS olması bir şeyi etkilemez, bütün üreticiler NVİDİA tarafından sağlanan GPU'yu kullanıyor.
  3. Bit değerine göre performans devri çoktan kapandı bile. Bit değeri elbet bir noktada etkili ama 256 Bit ekran kartı her zaman daha iyi performans vericek diye bir kural yok, hatta kapanalı yıllar oldu.

1- Sıcaklığın performansa etkisi olabileceği için beriki yaşatabilir.
2- Markasının ASUS veya Gigabyte olması performans etkilemez. Soğutma ile alakalı.
3- Olmaz.

Keşke sorularınızı kartı satın almadan sorsaydınız. Şimdi ne desek de bir şey değişmeyecek sonuçta.
1-) Tek fan GTX 1050 TI gücünde ki bir kart için yeter. Sıkıntı olmaz.
2-) GTX 1050 TI kartı 700 TL'den fazlasını hak etmiyor zaten. Gerisi israf olurdu. Doğrusunu yapmışsınız.
3-) Bit değeri artık önemli değil. Sıkıntı yapmayın.

Kardeşim tek fan olunca çift fanlıya göre kart daha çok ısınır ondan dolayı 2 fanlı modelleri tercih etmelisin. Fiyatının pahalı olaması ise de soğutma performasına bağlı, arka plakanın olup olmaması da bu duruma örnek. 1080p ayarlarda rahat oynarsın. Bit işi otoyol örneğine benziyor. Yol ne kadar genişse o kadar iyi olur hızlı olur. Hatam varsa affoluna.

Son düzenleme:
Ya allah aşkına şu sallama konuşmayı bırakın lütfen. Tek fanlı olması ısınıyor anlamına gelmiyor. GTX 1050 TI gücünde ki bir kart için tek fan hayli hayli yeter. Çift fan gereksiz kalıyor bu kart için.

Ya allah aşkına şu sallama konuşmayı bırakın lütfen. Tek fanlı olması ısınıyor anlamına gelmiyor. GTX 1050 TI gücünde ki bir kart için tek fan hayli hayli yeter. Çift fan gereksiz kalıyor bu kart için.
Ben genel olarak söyledim. Hem çift fanlıya göre daha çok ısındığı doğru değil mi?

Hepinize sagolun arkadaşlar yani intel i7 4790Cpu gibi bir işlemciyle pişman olmam degilmi böyle bir kartla

@Enes Çakır Değil kardeşim değil. Bu karta yük bindirdiğinde fan hızı %30-33 iken en fazla 67 derece oluyor ki bu gayet iyi bir değer. Kart boşta iken 27 derece civarında oluyor. MSI'ın tek fanlı modelinden bahsediyorum.

Sahip olduğunuz işlemci GTX 1060 hatta 1070 modelini bile kaldırır. Bu işlemci için bu kart çıtır çerez kalır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı