GTX 1050 Ti Oyunlarda Düşük GPU Kullanımı

Metehan Aksan

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Sorunum ekran kartımla alakalı, yaklaşık 5 ay önce GTX 1050 Ti Aero bir ekran kartı almıştım. PUBG oynarken ekran kartı %99 sabit bir şekilde çalışıyordu. İşlemcinin ise %80'i çalışıyordu. Orta ayarlar 60-70 FPS alarak oynayabiliyordum. Benim sorunum LOL ve CS:GO gibi oyunlarda ekran kartı o oyunlarda %40 falan çalışıyor işlemcim ise %70 yani CS:GO ve LOL'de tam performans veremiyor. CS:GO'da 100-150 FPS sabit kalıyor. Yüksek düşük fark etmiyor. Sizce neden olabilir?
Sistemim:
  • GTX 4 GB 1050 Ti AERO
  • i5 750 İşlemci
  • 8GB DDR 3 RAM
  • 500 GB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
CS:GO ve LOL istemcisi senin donanım özelliklerini zorlamıyordur. O yüzden yüzde değeri PUBG oyununa göre düşüktür. Bildiğin gibi PUBG sistemi zorlayan bir oyun ve GPU-CPU kullanım yüzdesinin yüksek olması normal. Benim mesela diskim sürekli yüzde yüz çalışıyor ve PC cidden kasıyor. Bazı anlarda disk değeri düşüyor ve PC'nin hızlandığını hissedebiliyordum. Fakat artık disk sadece yüzde yüz gözüküyor ve cidden PC sıkıntılı. Yani ortada ekran kartı tam verimle çalışmıyor gibi bir sıkıntı yok. FPS değerinin neden bütün ayarlarda sabit olduğunu bilmiyorum. Ve gayet imrendiğim FPS değerlerine sahipsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı