GTX 1050 Ti Oyunlarda FPS düşüşü

€eyhun

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık iki gün önce bütün parçaları tamamladığım bilgisayarımı dün nihayet topladım ve bugün de oyunlarımı oynamaya başladım. GTA 5 ile ilk oyun testlerimi gerçekleştirirken en başta her şey güzel olmasına ve en yüksek ayarlarda 50-60 FPS arası gitmeme rağmen yaklaşık 40-45 dakika sonra FPS görevin ortasında 12'ye düştü ve öylece kaldı.

İşin ilginç kısmı ise sıcaklığın olaydan önce de sonra da 65° civarında olması. Sonra bilgisayarı yenide başlatıp Assasin's Creed 4'te denedim ve sonuç aynı. Sıcaklık değerlerinden yola çıkarak yazılımsal bir problem olduğunu düşünüyorum ama yardıma ihtiyacım var.

Sistem:
  • R5 1400
  • MSI GTX 1050 Ti OC
  • Corsair Vengeance 8GB 2666MHz
  • Windows 10 Pro
Sürücüler güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
GameDVR kapalı. Bir önceki sürücüyle yeniden denendi, sonuç aynı. değerler ise şu şekilde: Ekran Görüntüsü (27).jpg Ekran Görüntüsü (28).jpg GPU kullanımı %100'de sabit kalıyor.

Ekran kartının sürücüsünü kaldırıp bir öncekini yükle. Oyun içi değerleri bize de at. Ekran kartından problem olabilir.
Eğer ekran kartımı değiştirmemi önerirseniz söyleyin çünkü malum süre kısıtlı. :)

HDD'nin durumuna bir bak, RAM kullanımına da bak. 40. dakikadan sonra da GPU kullanımı düşmüyorsa 90'nın altına ekran kartında bir sıkıntı olduğunu söyleyemeyiz. Başka şeylere bakmak lazım, güç kaynağı da sorunlu olabilir.

Son düzenleme:
Sürücüleri silip yeniden yükledim, HDD'nin sağlam olduğuna nasıl karar vereceğime emin değilim. RAM kullanımı ise GTA V'te yaklaşık 5 Gb.

Ayrıca ekran kartı frekansının oyun dışında bu şekilde olması normal mi? Ekran Görüntüsü (29).jpg

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı