GTX 1050 Ti PUBG Düşük Performans

Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar. i3 7100 ve GTX 1050 Ti bir sistemim var. Özelliklerini alt tarafa yazarım. Oyunu düşük ayarlarda oynuyorum fakat 40-50 FPS arasında dolaşıyor. Bu değer izlediğim testlerde daha yüksek. Yapılması gereken bir ayar vs var mıdır? Yoksa testlerin güvenirliliğini araştırmam mı lazım? Yardımcı olursanız teşekkür ederim.
  • İşlemci: i3 7100 3.9 GHz 3 MB önbellek
  • Anakart: Asus H110M-C mATX Anakart
  • RAM: Kingston 8 GB 2133MHz HyperX Fury
  • Ekran kartı: Asus Expedition O.C GTX1050Ti

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle izlediğiniz testlerde çift kanal ram kullanılıyor olabilir, 16 GB kullanılıyor olabilir. İzlediğim bir benchmarkta 10 GB ram kullanıyordu oyun. Büyük ihtimalle ram yetersiz geliyor.
Msi afterburner ile oyun içi istatistikleri atabilir misiniz? Oyundaki bazı ek grafik ayarlarıda ekran kartınızı yoruyor olabilir.

8GB RAM yetersiz gelmeye başlamış olabilir ayrıca izlediğiniz videodaki işlemci veya RAM daha yüksek olabilir. Ayarları düşük yerine en düşük yani very low ayarlara alırsanız daha iyi olacaktır.

Oyun içi değerleri MSI Afterburner programı ile atar mısın?

Cuma günü atabilirim ancak hafta içi sınavlarıma çalışmam lazım. Ama hatırladım kadarıyla CPU Kullanımı %95 civarı iken GPU Kullanımı %96-97 gibi bişeydi.

Arkadaşlar sorunun Ram'den kaynaklı olduğunu öğrendim ve bir tane daha ram ekledim 16 gb 2133 mhz ram olmuş oldu. Oyunun performansı bariz bir şekilde arttı 30-40 FPS'lerden 50-60 FPS değerlerine yükseldim.

Son gelen update den sonra tekrardan fps düşüşü yaşıyorum. Tekardan her ayar düşükte doku orta ve görüş uzaklığı yüksek ayarlarda 30-35 fps'lerde oynuyorum. Oyunun tam olarak çıkmasını bekleyeceğim. Durum böyle devam ederse işlemcimde ve ekran kartımda bir sorun olup olmadığını kontrol ettireceğim fakat olay sadece PUBG'de böyle. O yüzden oyunu silip tekrar yüklemeyi deneceyeceğim.

@Silinen üye Kusura bakmayın size değerleri atamadım ama Cuma günü atıcam söz. Ram iyiki de satın almamışım (Arkadaşımdan ödünç almıştım sınavları varken.) Fps hala aynı şekilde devam ediyor. Oyunu silip yüklemeyi deneyeceğim. Olmazsa Oyunun ''tam olarak çıkmasını'' bekleyeceğim.

8GB RAM yetersiz gelmeye başlamış olabilir ayrıca izlediğiniz videodaki işlemci veya RAM daha yüksek olabilir. Ayarları düşük yerine en düşük yani very low ayarlara alırsanız daha iyi olacaktır.
Yok,izlediğim benchmarkta 2x4 kullanılıyodu fark eder mi ?

Kendinizde söylemişsiniz bu sorun sadece PUBG'de böyle diye. Başka oyunlarda deneyin aynı sorun varmı yokmu diye. Oyunu silip tekrar yüklemeniz fayda etmeyecektir. PUBG gerçekten sorunlu bir oyun beta aşamasında. Yeni patchden sonra bu şekilde performans sorunu olması normal. Ufak tefek patchler gelecektir performans için. Sisteminizde herhangi bir sorun olduğunu zannetmiyorum.

Başka oyunlarda yok. Sorun sadece PUBG'de fakat nasıl oldu bilmiyorum bir ara tekrardan fps'im yükseldi ama sonra tekrar düştü. Oyunu silip yüklemeyi daha denemedim ama denemiyeceğim öyle dediyseniz.

Hocam PUBG ciddi optimizasyon problemleri barındıran bir oyun. Bende de rx390 var ben de çok yüksek fps alamıyorum. Görüş mesafesi ve kenar yumuşatma hariç her şeyi en düşükte kullanıyorum. Böyleyken hiç bir sıkıntı olmuyor 100-120 arasında FPS alıyorum. Ayarlar yüksete iken senin dediğin gibi 40-70 arası fps veriyor.

Optimizasyon problemi var oyunun. O yüzden.

Sorunu sonunda çözdüm. Windows 10 1709 güncellemesini yapınca fps düzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…